Tudi letos je Zasavska gospodarska zbornica pripravila izbor inovacij. Vsak dan predstavljamo eno izmed nagrajenih inovacij. V izboru inovacij 2023 so srebrno priznanje za inovacijo Tandem talilnega vložka CH za zaščito fotovoltaičnih sistemov prejeli Amadej Knez, Boštjan Pikelj, Miha Brvar in Uroš Polc (ETI Elektroelement d.o.o.).

Amadej Knez, Boštjan Pikelj, Miha Brvar in Uroš Polc iz podjetja ETI Elektroelement so prejeli srebrno priznanje Zasavske gospodarske zbornice za inovacijo Tandem talilnega vložka CH za zaščito fotovoltaičnih sistemov.

V podjetju ETI Elektroelement so razvili talilne vložke CH za zaščito fotovoltaičnih sistemov. S pomočjo inovativnega načina spajanja so spojili dva posamezna talilna vložka in tako dobili tandem z dvakrat večjim nazivnim tokom, pri čemer so ohranili širino celotne rešitve zaščite fotovoltaičnih sistemov. S tem uporabnik privarčuje do 40 % pri prostoru v električni omarici. V primerjavi z drugimi rešitvami, ki se pojavljajo na trgu si tako Eti pridobiva konkurenčno prednost.

Savus

Foto: Branko Klančar