Sredi julija se je v Zagrebu odvijalo 59. mladinsko evropsko prvenstvo v namiznem tenisu, katerega se je udeležilo kar 46 evropskih držav. Na njem so sodelovale tudi ženske in moške kadetske ter mladinske reprezentance Slovenije.
Prvenstva se je udeležila tudi Tamara Pavčnik, učenka 4. letnika splošne gimnazije GESŠ Trbovlje. Tekmovala je v vseh štirih kategorijah, in sicer ekipno, posamezno ter v ženskih in mešanih dvojicah.

Tamara je na tem prvenstvu dosegla svoj največji dosežek v dolgoletni karieri, saj je skupaj z Darkom Jorgičem, prijateljem in sošolcem, s katerim sta pred 11 leti skupaj pričela igrati namizni tenis, osvojila bronasto medaljo, ki je prva v mladinski kategoriji mešanih parov v samostojni Sloveniji. Za Tamaro je to prva medalja na tako velikih tekmovanjih, ki ji je poplačala ves trud in odtehtala tudi njene številne poškodbe, ki so jo spremljale v karieri.

V ekipnem delu so dekleta osvojila 8. mesto, kar je prav tako izjemen uspeh, saj so tekmovala v drugi kvalitetni skupini in so za uvrstitev med najboljših 16 potrebovale 1. mesto v skupini. To pa še ni bilo dovolj, saj so morale premagati še zelo dobro in neugodno reprezentanco Češke, ki je bila tretja v skupini prve kvalitetne divizije. Sledila je izjemna tekma za uvrstitev med 8 najboljših proti zelo močni Švedski, katero je Slovenija premagala s 3 : 2 (dve zmagi je prispevala Tamara). Za uvrstitev med 4 najboljše pa je nato Slovenija izgubila z Rusijo in na koncu osvojila odlično 8. mesto.

V ženskih dvojicah je Tamara igrala skupaj s Hrvatico Klaro Cakol, s katero sta se uvrstili med 16 najboljših, medtem ko je v kategoriji posamezno Tamara zasedla 17.-32. mesto, kar je prav tako njen najboljši dosežek na tako pomembnih tekmovanjih.

Odlična je bila tudi Urša Haberl, dijakinja 2. letnika športnega oddelka, saj je na najnovejši lestvici Svetovne karate zveze uvrščena na fantastično drugo mesto. Pred njo je le predstavnica Brazilije, tako da je Urša najvišje uvrščena Evropejka. Da gre res za izjemen rezultat, pove dejstvo, da je to do sedaj najboljša uvrstitev predstavnika Slovenije na tej lestvici. Za točkovanje se štejejo rezultati, doseženi na uradnih tekmovanjih Svetovne karate zveze (WKF), kjer je vključenih 192 držav članic, s čimer se lahko pohvali zelo malo športov na svetu. Urša pa ni osamljena članica Karate klub Trbovlje, ki kroji vrh lestvice. Na odličnem sedmem mestu je Stefan Joksimovič v športnih borbah mladincev do 76 kilogramov in na osmem mestu Barbara Haberl v športnih borbah mladink do 53 kilogramov.

ZT

 

Prejšnji članekKatero bo izbrala javnost?
Naslednji članekZasavci učijo Indijce