Pobuda Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine, da Fehru Haliloviču iz naselja Šavna peč v Hrastniku in Adeli Kroflič z Marnega na Dolu pri Hrastniku pomagajo iz stiske, je naletela na posluh. Občina Hrastnik je uredila njuno domače okolje, da se lahko oba bolj svobodno gibata.
Fehro Halilovič je že pet let na invalidskem vozičku. Ko se je po zlomu hrbtenjače in rehabilitaciji na URI Soča vračal domov, je bila okolica njegovega doma v Šavni peči 1b neprilagojena. Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je zbralo nekaj donatorskih sredstev, občina pa je poskrbela za izvedbo in financiranje del. Danes je okoli hiše vse urejeno za gibanje z električnim vozičkom.

Adela Kroflič z Marnega 35 je zaradi izgube moči pristala na invalidskem vozičku in tako že nekaj leti ni zapustila svojega bivalnega prostora v stanovanjski hiši, saj jo je do svobodnega gibanja ločilo 15 stopnic. Občina je uredila in financirala dolgo klančino z varnostno ograjo od vhodnih vrat hiše do ceste, ki je povezana z zunanjim svetom.

Stiske ljudi v predbožičnem in prednovoletnem času so še posebej boleče. Zato je takšna pomoč v tem času še bolj vidna in dobrodošla.

MP