Lansko leto je v SPIN centru Izlake kegljač Uroš Stoklas 48 ur kolesaril za dober namen. Letos so organizatorji Uroš Stoklas, Igor Trampuž in SPIN center Izlake dogodek nadgradili in ga preimenovali v Dobrodelnih 24 ur športa z geslom »Zašvicaj za dober namen«. Stoklas je tokrat kolesaril 24 ur, družbo pa so mu z dodatnimi dejavnostmi delali številni športniki in obiskovalci.

Prireditev se je začela v petek, 5. aprila, ob 20. uri v SPIN centru Izlake. Prve tri ure so Uroša spremljali številni športniki, med njimi tudi Peter Kauzer in člani slovenske kegljaške reprezentance, podporo pa so mu z obiskom izkazali tudi njegovi sotekmovalci iz kegljaške ekipe Zaprešič, s katerimi je Stoklas letos osvojil svetovni pokal in Ligo prvakov.

Ponoči so mu družbo s tekom na tekaški stezi delali tekači Tekaške skupine Zagorska dolina s Tomasom Ivačičem na čelu.

Sobota se je pričela z jutranjim treningom, telovadbo malčkov in šolarjev Osnovne šole dr. Slavka Gruma, ki jim je bila ta prireditev tudi namenjena. Nekaj najmočnejših in najbolj zagrizenih športnikov pa se je pomerilo v izzivu, sestavljenem iz skoka na zaboj, metanjem dvajsetkilogramske žoge skozi obroč in sklec. Stoklasa so prišli spodbujati tudi nekdanji slovenski nogometni reprezentant Mišo Brečko, sankač olimpionik Domen Pociecha in eden »najtrofejnejših« slovenskih kegljačev Boris Benedik, ki so skupaj s športnimi navdušenci spremljali Stoklasa na kolesih in tekaški stezi.

Člani Stoklasove RAAM ekipe so obiskovalcem pripravili krajše predavanje o kolesarsko dirki čez Ameriko – RAAM, na kateri je Stoklas nastopil trikrat, udeležiti pa se je namerava tudi prihodnje leto.

V zadnji uri so Stoklasa udeleženci prireditve pospremili s treningom na kolesih. Z dodatno energijo je kegljač presegel želenih 800 kilometrov dobre pol ure pred koncem, na koncu pa se je števec ustavil pri 822 kilometrih.

Udeleženci prireditve in donatorji so skupno prispevali okroglih 3000 evrov, ki so v celoti namenjeni OŠ dr. Slavka Gruma.

Savus

Foto: arhiv Uroša Stoklasa