Blagovna znamka Svea je pristala v rokah Zlatarne Celje, ki je za nakup odštela najmanj 90 tisočakov. Trboveljski Spekter, podjetje v lasti RTH, je obeležil 25- obletnico svojega delovanja. Rojstni dan so »praznovali« tako, da so Splošni bolnišnici Trbovlje darovali 7500 evrov za nakup opreme za oživljanje novorojenčkov.
Z mislijo na boljši jutri otrok (in drugih) so delovali tudi motoristi – v Hrastniku so darovali kri, delujejo pa tudi kot ambasadorji krvodajalske iniciative.

Združenje poklicnih gasilcev je podelilo odlikovanja tistim, ki so posredovali v hudi prometni nesreči, ki je bila posledica skalnega podora. V nevarnosti je bila tudi oseba, v katero je med neurjem udarila strela.

Revija Ona je za najboljšega učitelja v državi razglasila – Zasavca. Natančneje Dejana Kramžarja iz Zagorja.

Da so zasavski mladi še kako uspešni, je dokazala 17-letna Hrastničanka Dolores Kirhmajer, ki je napisala scenarij za film Partija. Film so junija odvrteli v kinu Bežigrad.

Občina Trbovlje je na slovesnosti ob svojem občinskem prazniku 1. junija podelila naziv častnega občana oz. častne občanke in prvojunijsko nagrado.

21-letna Hrastničanka Ula Kupec se je pogumno podala na 221 kilometrov dolgo progo ultrabalatona in ga premagala več kot polovico. Trboveljčan Iztok Deželak je kljub bolečinam uspel preteči celotno progo. Ponovno se je izkazal tudi Primož Roglič, kisovški kolesar, ki je 44 kilometrov dolgo progo prevozil najhitreje in tako osvojil naslov državnega prvaka. Tudi motokrosistu Maksu Mausserju uspeha kar ni manjkalo – na tekmi na Portugalskem je osvojil 3. mesto in s tem postal evropski prvak JZ cone v razredu MX85.

MD

Prejšnji članekBožično novoletni koncert Steklarske godbe Hrastnik
Naslednji članekOgled jaslic na Marnem