Občinsko združenje slovenskih častnikov Hrastnik je v soboto, 27. avgusta, izvedlo že peto zaporedno strelsko tekmovanje s pištolo Crvena zastava M70 7,65 mm Čebelica 2022. Tekmovanje je postalo že tradicionalna tekma OZSČ Hrastnik in slovenske strelske skupnosti.

Letošnjega tekmovanja se je udeležilo 129 tekmovalcev iz 29 društev (med njimi 9 združenj slovenskih častnikov) ter nekaj posameznikov. Pri organizaciji prireditve je aktivno sodelovalo 25 članov našega združenja. Zmagovalec tekmovanja je bil Srečko Bratušek, ki je dosegel 87 krogov, drugo mesto s 86 krogi je zasedel Gregor Koritnik, tretje pa Matjaž Režek s 83 krogi.

Po tekmovanju je organizator pripravil podelitev priznanj in žrebanje darilnega bona za polavtomatsko pištolo CZ kalibra 9×19 mm. Pogostitev za vse tekmovalce smo letos prvič pripravili pod novozgrajenima objektoma (kozolcema) na našem strelskem poligonu. Posebno pozornost je pritegnila naša članica Ana Koritnik, ki je nosila čebelji kostum. Žreb glavne nagrade je bil tokrat naklonjen našemu članu Igorju Zavrašku, ki je prejel darilni bon za polavtomatsko pištolo CZ v kalibru 9x19mm. Vsi udeleženci tekmovanja so prejeli praktične nagrade naših donatorjev.

Prireditev sta popestrila tudi dva pripadnika 20. pehotnega polka iz Celja, ki sta udeležencem tekmovanja predstavila orožje za ognjeno podporo v pehotnem oddelku.

Gorazd Hafner

Foto: Arhiv OZSČ Hrastnik