V soboto, 1. julija, so v počastitev občinskega praznika na strelišču v Hrastniku pripravili 11. turnir v streljanju z zračno puško, ki se ga je udeležilo 50 tekmovalcev iz šestih različnih društev. Tekmovanje je bilo za domačine zelo uspešno, saj so osvojili tri pokale in sedem medalj in kot najboljša ekipa turnirja tudi prehodno rudarsko svetilko. To jim je je predala lanska najboljša ekipa iz Kisovca.
Hrastniško zmagovalno ekipo so sestavljali Valerija Tišler, Tomaž Pavlič in Špela Polak. Tišlerjeva je s 188 krogi nastreljala najboljši rezultat dneva in prejela posebno nagrado. Tomaž Pavlič je s svojim osebnim rekordom zasedel drugo mesto v kategoriji članov do 50 let. Pri članicah do 35 let je Špela Polak osvojila tretje, Zala Logar pa četrto mesto.

Ekipa mlajših pionirjev je pod vodstvom trenerja Vladimirja Mraka v sestavi Žan Napret (posamezno tretji), Lučka Holešek (posamezno tretja) in Urška Tišler (posamezno četrta) osvojila drugo mesto. Žan Čeperlin je svoje prvo tekmovanje v konkurenci brez naslona zasedel drugo mesto.

Članica Mojca Vučilovski je stopila na najvišje stopničke in bila del ekipe, ki je osvojila tretje mesto. Ekipo sta zastopala tudi Danijel Lisec (posamezno šesti) in Drago Selič (posamezno štirinajsti).

Tekmovalci bodo v soboto nastopili v Mali Brezi na E-shot ligi, nato pa si bodo privoščili krajše počitnice. Mlajši Hrastničani pa bodo v času počitnic ob petkih lahko obiskovali tečaj streljanja s serijsko zračno puško.

JH

Prejšnji članekRudarski praznik proslavili tudi v Zagorju
Naslednji članekFunšterctim in zasavska dediščina