Pogodbeni partnerji Partnerstva LAS Zasavje so sprejeli strategijo lokalnega razvoja. Obsežen dokument Strategije Partnerstva LAS Zasavje (na skupščini so preimenovali ime partnerstva) za obdobje 2014 – 2020 je napisal KGZS – zavod Ljubljana, partnerji LAS-a pa so jo sprejeli na seji skupščine 26. januarja. Že ta teden bodo strategijo posredovali ustreznim ministrstvom. Računajo, da bodo lahko prvi razpis za sredstva, namenjena hitrejšemu razvoju regije, objavili že pred poletjem.

V strategiji so zapisani temeljni razvojni načrti, ki jih bodo skušali uresničiti v Zasavju do leta 2020. Največ jih je povezanih z ustvarjanjem novih delovnih mest, krepitvijo podjetniških aktivnosti, razvoju osnovnih storitev (npr. razvoj podeželja, turizem, izboljšanjem kakovosti življenja, varstvom okolja in ohranjanjem narave ter večji vključenosti mladih žensk in drugih ranljivih skupin v socialno življenje regije.

Člani skupščine so opravili tudi nadomestne volitve. V upravni odbor Partnerstva LAS Zasavje so nadomestno izvolili Lojzeta Čopa iz Podkuma.

MP

Prejšnji članekPrašni delci ogrožajo Zasavje
Naslednji članekMatevž Luzar: O novih projektih ne govorim