Sinoči so poslušalci letnega koncerta ŽPZ Svoboda Dol pri Hrastniku v dvorani hrastniškega Delavskega doma v s stoječimi ovacijami pospremili pevke z odra potem, ko so morale zapeti trikratni bis in so se poslovile s pesmijo Ruža crvena in V dolini tihi skupaj z gosti, Stiškim kvintetom.
To je bil v tednu dni že drugi koncert dolskega zbora, ki neprekinjeno deluje od aprila leta 1979, že četrto leto pa ga uspešno vodi Simona Weber Goljuf. Pod njeno taktirko poje trenutno dvaindvajset pevk.

Pevke so se predstavile z narodnimi pesmimi, zborovskimi pesmimi v drugih jezikih – dalmatinskem, italijanskem, angleškem in afriškem in zimzelenimi slovenskimi popevkami. S solističnimi vložki je navdušila Mojca Denovnik. Spremljal jih je pianist Dejan Jakšič, ki se je pri afriški pesmi prelevil še v bobnarja. Kot gostje so nastopili člani Stiškega kvarteta in člani instrumentalnega tria KUD Veter, ki jih vodi Slobodan Filipovič.

Pevke ŽPZ Svoboda Dol so pripravile vsem obiskovalce izjemen večer, poln čustev, sproščene glasbe, dobrega petja in popolnega užitka. »Ko publika v dvorani s stoječim aplavzom “hoče še,” je občutek fenomenalen! Trikratni biss… Vrhunsko. Odličnen koncert z odličnimi gosti, našimi prijatelji, Stiškim kvartetom. To je bil naš presežek!,« je dejala po koncertu ena od pevk.

FM in MP