torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Stiska s parkiranjem na železniški postaji

V Zagorju so pričeli s prenovo železniške postaje. Zaradi gradbenih del so zaprli tudi del parkirišč v lasti Slovenskih železnic. To povzroča potnikom veliko težav, še posebej zjutraj, ko se pripeljejo na vlak.

»Lahko kaj napišete/raziščete o problematiki parkiranja na železniški v Zagorju v času prenove postaje. Prostora je sedaj pol manj kot prej, pa je bila že prej kriza. Problem je pereč, alternativ ni, občina se ne odziva. Sploh ne vem v čigavi pristojnosti je to,« je zapisal eden od bralcev in uporabnikov parkirišč ob železniški postaji v Zagorju.

Parkirišč je odločno premalo, prostora niti za divje parkiranje ni dovolj. Potniki so zjutraj, ko se že tako mudi na vlak, v veliki zadregi. Očitno so načrtovalci prenove podcenjevali mirujoči promet, saj niso upoštevali, da bi morali z odvzemom parkirnih mest poskrbeti za nova.

Parkirišča na desni strani, ki so last Občine Zagorje, so še vedno na razpolago, parkirišča na levi strani ceste proti železniški postaji pa so zaprta zaradi gradnje. Po informacijah z Občine Zagorje tam skupaj s Slovenskimi železnicami iščejo primerno rešitev. V bližini železniške postaje je prostora premalo, da bi lahko uredili dovolj dodatnih parkirišč. Zato iščejo možnost večjega parkirišča v mestu. Do železniške postaje in iz nje pa nameravajo urediti brezplačen avtobusni prevoz za vse potnike, ki bodo parkirali na določenem parkirišču. O možnostih tovrstnega parkiranja bo Občina Zagorje v kratkem obvestila javnost.

Kakšna je situacija zjutraj, ko ljudje iščejo parkirišča pred odhodom na vlak, nazorno kaže spodnji posnetek.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor