petek, 21 junija, 2024

Iz te kategorije

Štirje naslovi v Trbovlje

Trboveljčani so v vseh ekipah nastopili izključno s svojimi člani. Tekmovali so z devetimi ekipami, sedmimi v katah in dvemi v borbah. Ob tem so štiri tekmovalce posodili še drugim klubom. Na Polzeli so nastopili: Simona Češarek, Eva Kolander, Klara Lesar, Urša in Barabara Haberl, Aljaž Dimec, Max Žibert, Žan Lukač, Tilen Grivec, Denis Šehič, Tilen Medved, Kenan in Alen Isakovič, Marko in Uroš Markuljevič, David Babič, Blaž Cestnik, Daniel Iuliano, Domen Zidar, Ajdin Mujkanovič, Luka Ferlin, Luka Perc in Stefan Joksimovič. Tekmovalce sta vodila trenerja Maks Šmidhofer in Miha Kovačič, vlogo sodnice pa je opravljala Aida Medič.
Najprej so v katah na tatami stopili malčki v sestavi Tilen Grivec, Aljaž Dimec in Max Žibert. Kljub dobri izvedbi kate so se morali zadovoljiti z nehvaležnim petim mestom. Tik pod odrom za zmagovalce so ostali tudi mlajši kadeti v sestavi Marko in Uroš Markuljevič ter Tilen Medved. Ekipa deklic, ki so jo sestavljale Eva Kolander, Klara Lesar in Simona Češarek je s tesnim rezultatom izgubila polfinalni dvoboj in osvojila tretje mesto. Denis Šehič, Tilen Grivec in Žan Lukač so se v kategoriji dečkov prepričljivo uvrstili v finale, kjer so prvič skupaj izvedli mojstrsko kato in se ob manjši napaki morali zadovoljiti z naslovom državnih podprvakov. Kadeti v sestavi Blaž Cestnik, Daniel Iuliano in Domen Zidar ter mladinci Luka Ferlin, Luka Perc in Stefan Joksimovič pa so se premierno okitili z naslovom državnih prvakov. Ekipa mladincev je nastopila še v članski konkurenci in na koncu osvojila bronasto medaljo.

V športnih borbah so Trboveljčani nastopili z dvema ekipama. Medtem ko so mladinci veljali za favorite, je bil cilj mlajših kadetov nabiranje izkušenj, saj so razen Alena vsi ostali člani prvo leto v tej starostni skupini.  Mlajši kadeti se niso zmenili za račune ostalih ekip in so z nepopustljivostjo zmagovali v vseh krogih, vključno s finalom, ter tako osvojili naslov državnih prvakov. Mladinci so v prvih dveh krogih suvereno premagali ekipi iz Pirana in Rogaške Slatine, v finalu pa so bili v treh borbah boljši še od ekipe iz Idrije in osvojili pričakovani naslov najboljših v državi.

Urša Haberl, Barbara Haberl, Kenan Isakovič in Domen Zidar so bili v športnih borbah posojeni drugim klubom. Urša, Barbara in Kenan so v posojenih ekipah odigrali ključno vlogo in se vsi trije veselili naslova državnih prvakov,  Domen pa je s svojo ekipo osvojil bronasto medaljo.

Da so člani Karate kluba Trbovlje na tem prvenstvu nastopali več kot odlično pove podatek, da smo bili proglašeni za najuspešnejši klub z osvojenimi 4 zlatimi, 1 srebrno in 2 bronastima medaljama.

MK

Isti avtor