torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Štirikrat na najvišji stopnički

V nedeljo, 16. oktobra, je v Novem mestu potekala 2. Pokalna tekma Karate zveza Slovenije za starosti do 18 let. Nastopilo je 430 tekmovalk in tekmovalcev iz 51 slovenskih klubov. Karate klub Trbovlje so zastopali Eva Kolander, Klara Lesar, Simona Češarek, Lara Salkič, Laura Božjak, Urša in Barbara Haberl, Tilen Grivec, Žan Lukač, Denis Šehič, Kenan in Alen Isakovič, Marko in Uroš Markuljevič, Ervin Salkič, Domen Zidar, Ajdin Mujkanovič, Luka Ferlin, Luka Perc, Živojin Babič in Timotej Zupančič. Vodili so jih trenerji Maks Šmidhofer, Edin Salkič in Miha Kovačič.
V katah posamezno sta se najbolje odrezala Tilen Grivec z drugim mestom med malčki ter Laura Božjak s tretjim mestom med kadetinjami. Omeniti velja še peto mesto Simone Češarek med deklicami. Kategorije kat ekipno so tokrat prispevale štiri medalje. Mladinci so osvojili drugo mesto, s tretjim mestom pa so se morali zadovoljiti ekipe deklice, dečkov in mlajših kadetov.

V športnih borbah so osvojili 12 medalj. V mlajših kategorijah do 14 let so popravili vtis s 1. Pokalne tekme. Srebrni medalji sta osvojila Marko Markuljevič v kategoriji mlajših kadetov do 45 kilogramov ter njegov brat Uroš v kategoriji do 50 kilogramov. Bronasto medaljo je v kategoriji do 40 kilogramov osvojil Kenan Isakovič. Med kadeti do 57 kilogramov sta tretji mesti osvojila Domen Zidar in Ervin Salkič. Tretja mesta so med mladinci osvojili Luka Ferlin in Timotej Zupančič do 76 kilogramov ter Živojin Babič nad 76 kilogramov. Na najvišjo stopničko pa so se zavihteli Urša Haberl med mladinkami do 53 kilogramov, njena sestra Barbara med mladinkami do 59 kilogramov, Luka Perc med mladinci do 68 kilogramov in Ajdin Mujkanovič nad 76 kilogramov.

Trenerji so bili s številom osvojenih medalj zelo zadovoljni, nekoliko več konstantnosti in sigurnosti pa bodo morali prikazati predvsem starejši borci, ki se spogledujejo z uvrstitvijo v reprezentanco za naslednje mladinsko evropsko prvenstvo.

ZT

Isti avtor