Občina Trbovlje je danes, 12. januarja, objavila javni razpis za sofinanciranje sterilizacije in kastracije lastniških mačk v svoji občini. Občina Trbovlje takšen razpis objavlja prvič, v proračunu so za ta namen zagotovili 5.000 evrov.

S sofinanciranjem sterilizacije in kastracije mačk želijo zmanjšati število zapuščenih mačk. Na javnem razpisu lahko kot vlagatelji kandidirajo lastniki mačk, ki imajo stalno prebivališče v Občini Trbovlje, v lasti do 3  mačke na stanovanje oziroma hišno številko in, ki podajo vlogo za sofinanciranje sterilizacije ali kastracije lastniške mačke za storitev, ki je bila opravljena v obdobju od objave razpisa na spletni strani Občine Trbovlje do porabe proračunskih sredstev.

K vlogi za sofinanciranje sterilizacije in kastracije lastniških mačk morajo prosilci priložiti račun za opravljeno storitev s podatki o lastniku mačke. Višina nepovratnih finančnih sredstev za sofinanciranje znaša za kastracijo lastniškega mačka 35 evrov, za sterilizacijo lastniške mačke pa 50 evrov.

Razpisna dokumentacija in vloga sta na voljo na občinski spletni strani.

Savus

Foto: Savus


 

Prejšnji članekPolicijski teden
Naslednji članekDanes dogaja