ponedeljek, 15 julija, 2024

Iz te kategorije

Steklarna Hrastnik ima svojo dišavo

Foto: Alan Simic

Dišava, ki je namenjena odišavljanju prostorov, je zapakirana v stekleničko Andy iz kolekcije High Glass parfumes. V Steklarni Hrastnik jih izdelujejo iz enega najčistejših stekel na svetu. Stekleničko krasi vijuga idrijske čipke Matična celica potenciala, senčne podobe, prav tako delo mednarodno priznane umetnice Eve Petrič, ki se že leta navdušuje nad steklom kot medijem za njene umetniške instalacije.

Umetnica, ki deluje in razstavlja v metropolah, kot so Dunaj, Pariz in New York, namreč steklo dojema kot posrednika med našim notranjim, zasebnim svetom, in zunanjim javnim prostorom. Med drugim je svoje slike, podobe senc na steklu, z naslovom An Echo… a Stain razstavila tudi v priznani newyorški galeriji Mourlot, ki se nahaja blizu znamenitega newyorškega Central Parka.

Tudi čipka na steklenički vonjave Echo predstavlja potencial, ki ga imajo sence, ob tem pa še potencial, ki ga imajo emocije. “Zadnja leta me zanima predvsem človeška oblika; sence in emocije, vse tisto, kar je pri človeku nevidno. Senca, ki jo običajno dojemamo kot temno, skrito in dramatično, je zato vodilni motiv mojih del, saj ima senco vsak človek, ne glede na spol ali raso. V svojih delih jo raziskujem in izražam s pomočjo različnih medijev.

Foto: arhiv Steklarne Hrastnik

Steklo zaradi svojih odsevov omogoča vpogled v notranji jaz, videno pa je odvisno od notranjega počutja,” je svojo  umetniško pot in projekt, ki ga je pripravila za Steklarno Hrastnik, predstavila Petričeva.

Na ta način se z vonjem ECHO predstavlja tudi Steklarna Hrastnik. “Prepričan sem, da je vonj Echo, ujet v stekleničko Andy iz naše kolekcije High Glass perfumes, inovativen način predstavitve naših izdelkov na trgu, čemur v Steklarni Hrastnik namenjamo vse več pozornosti,” je ob izidu parfumske stekleničke ECHO dejal Peter Čas, generalni direktor Steklarne Hrastnik.

Savus

Foto: arhiv Steklarne Hrastnik

Previous article
Next article

Isti avtor