V ponedeljek, 11. novembra, bodo stavkali poštarji, včlanjeni v Sindikat poštnih delavcev (SPD). Pošta Slovenije je sporočila, da kljub prizadevanjem za sklenitev dogovora do sklenitve ni prišlo, zato se napovedana stavka prične v ponedeljek, 11. novembra 2019, do preklica.

V času stavke mora biti zagotovljen prenos vseh zakonsko predpisanih pošiljk. S Sindikatom poštnih delavcev pa je Pošta Slovenija sklenila dogovor o izvajanju dodatnega obsega storitev (kot je zakonski minimum), ki jih bodo zaposleni, ki se pridružujejo stavki, prav tako izvajali.

Tako bo med stavko zagotovljen prenos vseh pisemskih pošiljk ter prenos vseh paketnih pošiljk do 10 kg (brez dodatnih storitev). Prav tako bo v času stavke zagotovljen prenos vseh mednarodnih poštnih pošiljk ter vseh nujnih pošiljk (Hitra pošta, UPS pošiljke, telegrami …). Strankam bo omogočena tudi izročitev vseh poštnih pošiljk, ki so bile sprejete pred pričetkom stavke ali med stavko in za katere je bilo naslovnikom puščeno obvestilo o prispeli pošiljki.

Na Pošti Slovenije pa pričakujejo, da bo v času stavke moten prenos nenaslovljene direktne pošte, jutranja dostava časopisov, paketnih pošiljk nad 10 kg, paketnih pošiljk z dodatnimi storitvami, logističnih tovorov ter prevzem pošiljk v prostorih strank. Aktualne informacije o poteku stavke bodo objavljali na spletni strani www.posta.si. »Zavedamo se, da je nemoteno odvijanje poštnega prometa izjemnega pomena za poslovanje naših strank. Prizadevali si bomo za čimprejšnjo sklenitev dogovora s sindikatom,« so še sporočili iz Pošte Slovenije.

Savus

Foto: Pošta Slovenije