Občina Zagorje je letos uspešno zaključila še en projekt v obnovo izobraževalnih ustanov v Zagorju. Na osnovni šoli s prilagojenim programom dr. Slavko Grum so predali v namen toplotno izolirano zgornje nadstropje šole, v kateri se nahajajo računalniška učilnica, knjižnica in telovadnica.
Učenci in učitelji OŠ dr. Slavka Gruma so svojo pridobitev pozdravili s prireditvijo, katere so se udeležili tudi zagorski župan Matjaž Švagan, direktor občinske uprave Rudi Medved in vodja oddelka za družbene dejavnosti in gospodarstvo Blanka Šmit. Župan je v svojem govoru poudaril, da si bo vedno prizadeval za enakovredne pogoje vseh učencev v občini, še toliko bolj pa za otroke, ki potrebujejo prilagojeni program. Opravičil se jim je za čas, ko so pouk obiskovali v pomanjkljivo izoliranih prostorih. Zbrane je pozdravila tudi ravnateljica šole Vanja Manfredo. Poudarila je, kako je področje gibanja na šoli izjemnega pomena. To dokazujejo tudi rezultati s tekmovanj učencev iz šol s prilagojenim programom. V tej luči so zato na šoli še toliko bolj veseli toplotno in zvočno izolirane telovadnice, saj lahko v njej izvajajo gibalne vaje tudi za osebe, ki so težje gibalno ovirane.

Prireditev je povezovala Tadeja Iskra, svetovalna delavka na šoli. Učenci in učenke so se predstavili s predstavo, zapeli v zboru, ki ga vodi Mojca Brvar, Alma Raukič je uprizorila prizor iz predstave Drejček in trije marsovčki, učenci so zaplesali robotski ples, Tim Razpotnik, ki se uči klavir pri upokojeni učiteljici klavirja Mojci Zupan, pa je zbrane prijetno presenetil s kar dvema zaigranima skladbama. Za konec so se učenci v zahvalo in veselje, da so njihovi prostori urejeni in sodobni, vsem navzočim zahvalili s pesmijo Srečna misel.

TPK

Prejšnji članekDružabne igre za stanovalce Doma upokojencev
Naslednji članekŽupan sprejel novinarje