V petek, 6. oktobra, je v Domu svetega Jurija Izlake potekala dobrodelna prireditev Sr(e)čna dežela, ki jo je pripravila OŠ Ivana Kavčiča Izlake v sodelovanju z lokalno skupnostjo, društvi in drugimi sodelujočimi z namenom zbiranja sredstev za avgusta poplavljeno POŠ Šmartno ob Dreti.

Naš cilj je bil dosežen, saj so nastopajoči in obiskovalci s svojo srčnostjo pričarali srečno deželo. Glasen aplavz je bil iskren odraz navdušenja nad pestrim programom, ki so ga ustvarili OPZ in MPZ ter učenci OŠ Ivana Kavčiča, PZ Čebelice iz Mirne Peči, PZ Fantje z vasi iz Škocjana, Big band Zagorje, Zbor svetega Nikolaja Litija, PZ Klasje iz Škocjana, PZ Klasek z Izlak in PZ Prava naveza, v katerem so združeno nastopili pevci z Izlak, Škocjana in Mirne Peči. Prireditev je povezovala Renata Žnidar.

Da je bila prireditev več kot uspešna in je dosegla svoj namen, priča tudi končni znesek v višini 1850 evrov, ki smo ga z veseljem predali predstavnicam POŠ Šmartno ob Dreti. Slednjim smo izročili tudi pisma in risbice naših učencev za njihove vrstnike s poplavljene šole, ki se trenutno šolajo v nadomestnih prostorih. To so bili zares ganljivi trenutki in marsikomu so se zarosile oči.

Romana Poglajen

Foto: Marija Ribič


 

Prejšnji članekLovro Percl Seručnik podprvak
Naslednji članekEstetski posegi v Meladensu