Festival Srečen za živet v lokalnem okolju promovira aktivno preživljanje prostega časa, prostovoljstvo, medgeneracijsko sodelovanje ter povezovanje različnih društev, zavodov in organizacij. Se pa širi tudi izven okvirjev občine Zagorje ob Savi, saj se prireditve vsako leto udeleži več razstavljavcev in obiskovalcev sosednjih občin.
Festival je otvoril Orffov orkester Glasbene šole Zagorje pod vodstvom prof. Barbare Maurer. Sledila je živahna tržnica društev, v kateri je sodelovalo kar 26 organizacij, društev in zavodov z različnih področij. Festival je postregel tudi z odprtim odrom, na katerem so se predstavile pevska skupina Vesele sončnice, Anja Pustak Lajovic, del ženske vokalne skupine Lipa in pevska skupina Klasek.

Letošnji festival je imel tudi dobrodelno noto. Organizatorji so se sodelujočim na tržnici društev zahvalili z majhno pozornostjo, ki jo je izdelal Kristian Božič, izjemen mladostnik z avtistično motnjo. Z odkupom njegovih izdelkov so organizatorji v manjšem znesku prispevali za zdravstveno operacijo v tujini, ki  jo nujno potrebuje. Humanitarna akcija pa trenutno poteka tudi za nakup t. i. Brajeve vrstice, ki bo slepi pevki Anji Pustak Lajovic omogočila spletno komunikacijo.

ZT

Prejšnji članekLikovni utrip Vesne Drnovšek
Naslednji članekPrvi in še vedno priljubljen