Trboveljska županja Jasna Gabrič se je 17. januarja udeležila konference z naslovom Občine prihodnosti, ki je potekala  na Brdu pri Kranju. Na njej so se zbrali župani nekaterih slovenskih občin in predstavniki države, ki so spregovorili ravno o tem – o prihodnosti slovenskih občin. Konferenco je organizirala Skupnost občin Slovenije.
Na konferenci so govorili o prehodu iz zdajšnjega sistema nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča na sistem obdavčitve nepremičnin, o novostih v zakonu o javnih financah v povezavi z že sprejetim zakonom o fiskalnem pravilu, obstoječem sistemu financiranja občin, spremembah sistema financiranja občin v povezavi z uvedbo davka na nepremičnine. Spregovorili so tudi o digitalni transformaciji, razmišljali o reorganizaciji obstoječih poslovnih procesov, o uvajanju novih, inovativnih oblik upravljanja, naročanja, izvajanja in spremljanja učinkov.

Ob koncu konference so medsebojno povezovanje in povezovanje z lokalnimi podjetji ter dober izobraževalni sistem, ki bo mlade poučil tudi o podjetnosti.

ZT

Prejšnji članekNa Vidrgi se učijo smučati
Naslednji članekLitijska pretepača razbila steklo