V nedeljo, 13. novembra, so se v gostilni Zaloka zbrali krajani in krajanke  Čemšenika, stari 70 in več let. Vsakoletna srečanja starostnikov po zagorskih krajih organizirajo območno združenje (OZ) in krajevni odbori (KO) Rdečega križa Slovenije. V Čemšeniku prireditev pripravijo prostovoljke KO RK Čemšenik, ki jih vodi Simona Jarc. V programu sodelujejo pevci Čemšeniškega kvarteta, Bojan Kuder s harmoniko in učenci podružnične šole Čemšenik, letos pod mentorstvom učiteljic Irene Hudi in Andreje Borišek. Za razvedrilo sta z zabavnim skečem poskrbela tudi Janez Skrinjar in Andrej Dolšina.
Povabljene krajane so pozdravili predsednica KS Čemšenik Ana Režun, podpredsednik OZ RK Rudi Zupan in župnik Drago Markuš. Kot vsako leto so prostovoljke Rdečega križa starostnike obdarile s simboličnim darilcem, tokrat je bila to domača slivova marmelada. Voščilo je bilo namenjeno tudi Pavli Lavrin in Tonetu Mizoriju, najstarejšima udeležencema.

Vsi so zelo pohvalili program, jedačo in pijačo ter dobro družbo. Takšna srečanja po krajevnih skupnostih omogočajo starejšim druženje z vrstniki, mnogi se namreč srečajo le tam. Tudi tisti, ki so prišli tokrat prvič, med njimi bivši direktor Svee Miroslav Štrajhar, so se strinjali, da so v Zaloki preživeli čudovito Martinovo nedeljo.

TPK