Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Čeče so v sklopu prireditev ob občinskem prazniku občine Trbovlje v soboto, 20. maja, organizirali 33. srečanje gasilskih pevskih zborov, skupin in gasilskih godb Slovenije. Organizacijo te prireditve, ki jo vsako leto prevzame katero od gasilskih društev, je PGD Čeče prevzelo v letu, ko slavi tudi svojo 90. obletnico delovanja.
Na vsakoletnem srečanju sodeluje od 16 do 20 pevskih zborov in skupin, kar pomeni približno 250 do 300 nastopajočih.  »Ker prostori v našem gasilskem domu tako velikega števila nastopajočih ne omogočajo,« je povedal predsednik PGD Čeče Boštjan Kovačec, »smo prosili za pomoč županjo Občine Trbovlje Jasno  Gabrič, ki nam je omogočila izvedbo prireditve v Delavskem domu Trbovlje. Srečanje je popestrilo naš jubilej in je tudi odlična promocija našega kraja in Trbovelj.«

Med nastopajočimi je PGD Čeče in GZ Trbovlje tudi letos zastopala moška pevska skupina Katarinski fantje, ki vse od ustanovitve vadijo v prostorih gasilskega doma v Čečah in delujejo v okviru Prosvetnega društva Čeče. Na prireditvi v Delavskem domu je PGD Čeče gostujočim in obiskovalcem z besedo in sliko predstavilo tudi kratek pregled svojega dolgoletnega delovanja. Praznovanje svojega visokega jubileja bodo sklenili s svojo tradicionalno vrtno veselico, ki bo letos 8. julija.

ZT

Prejšnji članekBradavice
Naslednji članek90 let Loškega glasu