ponedeljek, 22 julija, 2024

Iz te kategorije

Srebrni in trikrat bronasti

Za članice in člane Karate kluba Trbovlje je bil prejšnji konec tedna zelo aktiven. Udeležili so se namreč dveh tekmovanj – prvo jim je prineslo štiri medalje, drugo pa, pravijo, lekcijo za naprej.

V soboto, 2. marca, se je na Hrvaškem odvijal 17. Mednarodni karate turnir Karate Fest – Virovitica Open, kjer se je pomerilo 521 tekmovalcev iz 66 klubov 8 držav. Karate klub Trbovlje so zastopali Denis Šehič, Zak Škofljanc, Marko in Uroš Markuljevič ter Domen Zidar. Vodila sta jih trenerja Aljaž Vesenjak in Bogdan Simerl. Srebrno medaljo je osvojil Uroš Markuljevič v kategoriji kadetov do 70 kilogramov. Za bronaste medalje so poskrbeli Denis Šehič pri mlajših kadetih do 41 kilogramov, Marko Markuljevič pri kadetih do 63 kilogramov in Domen Zidar pri mladincih do 61 kilogramov. Kljub štirim osvojenim medaljam trenerja nista bila najbolj zadovoljna z nastopi fantov, saj njim je med borbami prevečkrat padla zbranost, kar se je opazilo pri zgrešenih udarcih.

V Avstriji je od preteklega petka do nedelje potekalo tekmovanje Karate 1 Series A – Salzburg 2019, kjer je nastopilo rekordnih 2057 članic in članov iz 99 držav sveta. Iz Karate kluba Trbovlje so kot predstavniki Karate Zveze Slovenije nastopili Urša in Barbara Haberl ter Blaž Hribovšek. Urša Haberl je nastopila v kategoriji do 50 kilogramov, kjer so tekmovale 104 tekmovalke iz 49 držav in izgubila prvo borbo proti Grkinji. Barbara Haberl je v kategoriji do 55 kilogramov med 139 tekmovalkami iz 56 držav v prvem krogu premagala Švicarko ter nato izgubila proti Italijanki. Hribovšek je nastopil v kategoriji do 60 kilogramov, kjer se je pomerilo 170 tekmovalcev iz 60 držav in izgubil prvo borbo proti Hrvatu. Tekmovanje Karate 1 v Salzburgu so Trboveljčani zaključili brez vidnejšega rezultata. »Vendar verjamemo,« pravi trener Jernej Simerl, »da so tudi porazi potrebni za našo nadaljnjo pot navzgor.«

Savus

Foto: arhiv Karate kluba Trbovlje

Previous article
Next article

Isti avtor