V Hrastniku pripravljajo v petek, 6. avgusta, sprejem za hrastniška olimpijca Darka Jorgića in Petra Kauzerja. Oba športnika se že vračata iz Tokia.

»Dihali smo skupaj z njima. Stiskali pesti. Nastavljali budilke za zgodnje prenose. Si živčno grizli nohte. Glasno navijali. In predvsem … sijali od ponosa, da lahko na tekmovanju, kjer se pomerijo le najboljši in najmočnejši športniki sveta, stiskamo pesti za kar dva Hrastničana!« so zapisali na Občini Hrastnik v vabilu na sprejem.

V športnem parku na Logu se bo pričelo dogajati že ob 16. uri s praznikom KS Rudnik. Ob 19. uri pa bo glavno dogajanje s sprejemom Kauzerja in Jorgića. Prav gotovo bodo Hrastničanke in Hrastničani ponosno pozdravili svoja šampiona. Darko Jorgić je na OI v Tokiu nastopil odlično v posamični konkurenci, v ekipni tekmi pa so slovenski igralci morda pričakovali več, kot so dosegli. Kljub temu se je iz Tokia lahko vrnil zelo zadovoljen. Peter Kauzer pa je bil z izpadom v polfinalu tekmovanja v kajaku na divjih vodah manj zadovoljen. Še vedno pa nosilec srebrne kolajne iz prejšnjih OI v Riu ve, da se vedno ne poklopi, kot želiš. Pa čeprav daš vse od sebe. To znajo ceniti tudi navijači!

Dogajanje v športnem parku v Hrastniku bodo popestrili hrastniški godbeniki, Orleki, Občina pa je obljubila še ostale goste in pijačo. Upamo, da bosta med gosti še dva udeleženca iger v Tokiu, izjemno uspešna trenerja Andreja Ojsteršek Urh in Peter Kauzer st., ki si prav tako zaslužita vse spoštovanje za svoje delo pred in na OI.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekParticipatorni proračun v Hrastniku
Naslednji članekČas brez tehnologije