»Uspelo mu je! Naš častni občan, someščan in prijatelj, Peter Kauzer ml., je osvojil tako želeno olimpijsko odličje. Pero je naš ponos, vsi cenimo in spoštujemo njegov dosežek, saj vemo, koliko truda je bilo vanj vloženega,« so zapisali v vabilu na sprejem srebrnega olimpijca Petra Kauzerja. In nadaljujejo: »Petru smo na njegovi športni poti vedno stali ob strani, zato zdaj z njim delimo tudi veselje ob zasluženi nagradi – srebrni olimpijski kolajni.«
Prav gotovo je tistih, ki bi radi nasmejanemu Hrastničanu čestitali ob uspehu, veliko. Zato so Hrastničani pripravili sprejem pred Delavskim domom. Zaprli bodo glavno cesto in postavili velik oder, kot se spodobi za odličnega šampiona. Peter bo nocoj priletel iz Brazilije v Benetke, jutri pa bo na razpolago za stiske rok, objeme in poljubčke.

V Hrastniku se pripravlja velika fešta. Ne bodo manjkali godbeniki Steklarske godbe Hrastnik, srebrnega častnega občana Hrastnika, ki je začasno mesto preimenoval v Srebrni Hrastnik, bo prisrčno pozdravil njegov velik navijač, župan Hrastnika Miran Jerič. Seveda ne bo manjkal niti ponosni predsednik Kajakaške zveze Slovenije Andrej Ribič, pa predsednik matičnega kluba BD Steklarna Hrastnik Rado Gnjidič. Poleg njih se bodo na odru zvrstili še predstavniki sponzorjev, krajevne skupnosti in prav gotovo še kdo, ki bo hotel Petra tako ali drugače obdariti.

Kako bo Pero, popularni Kapsl, prišel na prizorišče, naj ostane skrivnost. Kako ga bodo pozdravili udeleženci sprejema, pa bo skrivnost do suhe vaje. Takrat bodo natrenirali čisto poseben pozdrav.

In, hja, jasno, po uradnem delu sprejema, bodo Petra raztrgali mediji, predno bo lahko prišel do množice oboževalcev. Ti pa bodo lahko pričeli uživati v muziki, ki jo bodo z vso energijo pošiljali z odra člani ansambla Fossily band. In fešta z dobrimi ritmi, hladno pijačo, funštercem, krumpantočom in čevapčiči se bo lahko začela. Kot se za Srebrni Hrastnik spodobi.

ZT