sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Sprejem v Benetkah

Bučno navijaško vzdušje, harmonika in radostni klici so sprejeli Petra Kauzerja, ko je letalo pristalo na letališču v italijanskih Benetkah. Peter je bil malo presenečen, ker ga je prišlo pozdravit toliko ljudi.
Ko je po 15 dnevih objel hčerko Nolo, so ga premagale solze. »Dolgo sem čakal na ta objem,« je dejal. Seveda so mu čestitali vsi njegovi, ki niso bili z njim v Riu in so zanj stiskali pesti doma, tudi mama Anita. Med drugimi mu je izrekel iskreno dobrodošlico »doma« predsednik Brodarskega društva Steklarna Hrastnik Rado Gnjidič. Poleg nosilca kolajne se je z OI vrnil tudi njegov oče in trener Peter Kauzer st.

Iz Hrastnika je šlo pričakal srebrnega olimpijca Petra cel avtobus navdušenih navijačev. Petra so z veseljem objeli, mu prisrčno čestitali in ga trepljali in seveda naredili ogromno selfijev. Še več priložnosti za čestitke bo v nedeljo, 14. avgusta, ko mu v Hrastniku ob 17.30 uri pripravljajo velik sprejem na ulici pred Delavskim domom.

Petra so pričakale tudi televizijske ekipe. V prvih izjavah je povedal, da ga čaka malo bolj naporen mesec s precej obvezami. Poleg tega pa se zaveda, da bo moral kot srebrni olimpijski kajakaš dokazati svojo moč še na dveh tekmah svetovnega pokala. Še posebej bo seveda zanimiv njegov nastop na finalu v Tacnu v septembru. V prvih izjavah se je Peter spomnil tudi morda prelomnega dogodka v njegovi karieri, ko si je močno poškodoval ramo in se po dolgotrajni rehabilitaciji vrnil močnejši in predvsem z malo drugačnim pogledom na tekmovanja in šport ter vse okrog njega. V javni izjavi se je zahvalil fizioterapevtu Urbanu Komcu, ki mu je ramo spravil v red. Prav gotovo ga je malo spremenila tudi vloga očeta. In prav z družino bo v miru preživel prve ure po vrnitvi iz Brazilije in olimpijskega vrveža. V Hrastnik bo srebrni olimpijec prišel jutri, v nedeljo, ko ga bo sredi njegovega Srebrnega Hrastnika pričakala množica navijačev. In še nekaj je povedal Peter, kar bo razveselilo navijače: namerava vztrajati še štiri leta v kajaku in napasti tudi medaljo na OI v Tokiu na Japonskem.

MP

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor