Druga zlata olimpijska medalja je doma. Za kajakašem Benjaminom Savškom se je v Slovenijo po zelo dolgem času vrnil tudi kolesar Primož Roglič. Na Letališču Jožeta Pučnika v Ljubljani ga je sprejela ogromna množica ljudi.

Primož Roglič se je ob 11.40 uri z zlato medaljo okrog vratu vrnil v domovino. Na letališču ga je pričakalo okoli 500 navijačev in prijateljev, ki so mu pripravili prisrčen sprejem. Takoj ob prihodu se je Roglič pošalil: »Me veseli, da skrbim tudi za srčno mišico ostale populacije, ne samo za svojo.«

»Težko je opisati, kaj vse mi gre po glavi. Zagotovo zadoščenje in zadovoljstvo. To je nagrada za ves trud, ki smo ga vložili letos in vsa leta poprej. Je potrditev dobrega in trdega dela. Tako zame kot za vse okoli mene,« je na novinarski konferenci povedal olimpijski prvak. Dodal je še, da se še ne zaveda, kaj se je zgodilo, je pa uresničil svojo željo še iz časov, ko je bil smučarski skakalec – osvojiti zlato olimpijsko medaljo. »Konec koncev je lepo priti domov, saj smo vsi tekmovali za Slovenijo. To je zmaga vseh,« je dodal.

Na letališče je prišel tudi selektor slovenske kolesarske reprezentance Andrej Hauptman, ki je na novinarski konferenci dejal, da mu ni težko, saj ve, da ima vrhunske, motivirane in ponosne tekmovalce. »Je pa to velika odgovornost, saj ko si ena izmed kolesarskih velesil, je vse drugo razen medalje neuspeh. Presrečen sem, da se je vse izšlo tako, kot se je moralo,« je še dodal.

Primož Roglič bo sedaj nekaj časa doma v Zagorju, kjer ga ni bilo že zelo dolgo, kmalu pa odhaja nazaj v tujino, saj se bliža španska Vuelta, ki jo je osvojil že dvakrat zapored.

Sabina Bravec

Foto: RTV Slovenija in Olimpijska zveza Slovenije