Predsednik vlade Miro Cerar je na sprejemu poudaril, da so športniki navdih in zgled za vse Slovence. To je občutil že kot otrok, ko je spremljal uspehe svojega očeta, zdaj pa se tega zaveda tem bolj. (Miro Cerar starejši je dobitnik 30 medalj na velikih tekmovanjih in tako najuspešnejši slovenski športnik doslej.) Zahvalil se je prejemnikom medalj in celotni ekipi, enako vsem tistim,  ki imajo zasluge za njihove dosežke. Tako kot tej reprezentanci, je zdaj zaželel uspehe tudi paraolimpijski ekipi, ki začne s tekmovanji v Riu 7. septembra. Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič pa je povedala, da bodo še naprej podpirali mlade športnike.
V imenu vseh, ki so se udeležili olimpijskih iger v Rio de Janeiru, je premierju zlata judoistka Tina Trstenjak izročila maskoto letošnjih iger.

Pred BTC-jem so se posvetili predvsem dobitnikom medalj – zlati judoistki Tini Trstenjak, srebrnima jadralcu Vasiliju Žbogarju in zasavskemu kajakašu Petru Kauzerju ter bronasti judoistki Ani Velenšek, s katero so se pogovarjali po telefonu. V pogovoru so sodelovali tudi njihovi trenerji.

Tako kot predsednik države sta tudi Iztok Čop, vodja olimpijske reprezentance, in Bogdan Gabrovec, predsednik olimpijskega komiteja, v svojem govoru spomnila na množico ljudi in organizacij, ki so vpletena v priprave na velika tekmovanja.

Dobitniki medalj in njihovi trenerji so dobili tudi čeke z denarnimi nagradami in ročno uro. Miro Cerar st. se je ob koncu zahvalil Telekomu Slovenije, ki je za več kot 10.000 olimpijskih »tvitov« namenil 10.000 evrov za športnike iz socialno šibkih družin.

Za prijetno druženje je s krajšim programom poskrbel vedno imenitni Magnifico, medtem pa so se navijači lahko z našimi olimpijci fotografirali. Peter Kauzer je pripeljal k hrastniški skupini, ki se je udeležila sprejema v BTC-ju, tudi svojo športno kolegico, zlato judoistko Tino, tako da smo lahko iz prve roke opazili, da je res zlata.

Fanči Moljk