V tednu otroka so učenci od prvega do petega razreda OŠ Ivana Cankarja vsak dan spoznali kakšen poklic in se imeli priložnost v njem tudi preizkusiti. Spoznali so, kako je, če si medicinska sestra, gozdarski inženir, vodnik psa, manikerka, farmacevt, anestezist in reševalec.

Starejši učenci, od šestega do devetega razreda, pa so v petek, 6. oktobra, lahko spoznali 12 različnih poklicev. Predstavljanje poklicev je potekalo v več učilnicah hkrati, učenci pa so glede na lasten interes izbrali, kateri poklic želijo spoznati. Imeli so možnost izbirati med poklici: oblikovalec spletnih strani, sodnik, poslovni sekretar, radijski urednik in novinar, veterinar, pilot, zlatar, vzgojitelj, frizer, gasilec, policist in kuhar.

»Ob koncu tedna otroka smo vsi skupaj, učenci in učitelji, ugotovili, da je spoznavanje različnih poklicev zelo zanimivo in bi si jih želeli spoznati še več,« je povedala Ines Kolar, šolska svetovalna delavka, ker da tako učenci lažje izberejo poklic, ki jim pomeni uresničitev sanj, učitelji pa jim pri tem tudi lažje pomagajo in svetujejo.

ZT

Prejšnji članekNaj fotografije živali
Naslednji članekAplavzi Kauzerju