“To je nerazumljivo, tudi igralke so vredne obsodbe. Lahko bi se skupaj uprle, a denar, denar … Tudi sam sem bil do 17. leta aktiven rokometaš. Največja čast je bila, igrati v reprezentanci. To mi je tudi uspelo. Za denar ni nihče vprašal. Uspeh je bil nagrajen s kino vstopnico. Res so časi drugačni, a to presega vse meje. Prosto po večnem Prešernu pa: ‘Če vedele bi, kako se v strup prevrača vse, kar srce si dobrega obeta, ne bile požrešnih funkcionarjev bi igrače.'”
Jurij Kolenc, arhitekt


“Nikoli nisem razumela ljudi, ki so do cilja prišli tako, da so goljufali sami sebe. Kako si lahko zadovoljen z “uspehom”, če pa veš, da ga v resnici sploh nisi bil sposoben doseči?! In da se moraš zanj pač le še bolj truditi! V življenju ni bližnjic in prepričana sem, da se ti slej ko prej vsaka goljufija vrne, sploh če jo storiš sebi. Meni je veliko ljubši tisti občutek, ko veš, da si si dosežen cilj resnično zaslužil, ker si ga prigaral, in to ne na izkoriščanju šibkosti drugih, temveč na podlagi lastnih sposobnosti.”
Sabina Lokar, novinarka časnika Dnevnik


“Športni fair play naj bi bil plemenito dejanje, vendar ga na najvišji ravni športa ni veliko zaznati. Zakaj? Zato, ker je vse prežeto s pohlepom po materialnih dobrinah in ker cilj opravičuje sredstva. Obstaja morda le pri nekaterih, ki so s sredstvi preskrbljeni in rabijo le medijsko promocijo. Ampak je to prej izjema kot pravilo. Glede zadnjega zapleta pri ženskem rokometu je pa isto, kot sem zgoraj navedel. Da bi zmagale neke provincialke, ja, to pa ne gre!”

Vlado Poredoš, glasbenik, ustanovitelj in pevec zasedbe Orlek


“Če želiš biti uspešen na dolgi rok, je potrebno igrati pošteno, kar pomeni z drugimi besedami veliko trenirati, pridno delati, se učiti, biti vztrajen in dosleden. Goljufanje in iskanje bližnjic ni prava izbira tako v športu, službi, šoli in v življenju nasploh. V današnji družbi je vse več ljudi, ki za doseganje zastavljenih ciljev prikrivajo dejstva, izkrivljajo resnico, uporabljajo vse možne izgovore in načine, da opravičijo svoja dejanja. Žalostno.”

Nataša Kreže, učiteljica in predsednica KS Dol pri Hrastniku


“Denar je sveta vladar. To velja na vseh področjih človeške dejavnosti in žal v današnjih časih tudi v športu. Borba za medijski prostor in sponzorje, ki športnikom prinašajo denar, je velika. Denar je nujno potreben za vrhunske rezultate, v mnogih primerih pa za preživetje sploh. Cilj zato po navadi  opravičuje sredstva, moralna ali pač ne. Konec koncev bo denar uničil šport kot plemenito in zdravo dejavnost. Ostal bo le ‘TV šov’ z borbo za čim večjo gledanost razvajenih gledalcev in oglasni prostor za sponzorje.”
Borut Flisek, rudarski inženir, RTH Trbovlje