V sredo, 12. decembra, bodo v Knjižnici Toneta Seliškarja ob 19. uri otvorili domoznansko spominsko zbirko marca preminulega Tineta Lenarčiča. Ob tem v čitalnici oddelka za odrasle pripravljajo večer v njegov spomin.

Pobudnika nastanka spominske zbirke sta Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje in družina Tineta Lenarčiča. »Ponudili so nam knjige, ki smo jih z veseljem sprejeli, saj se nam zdi prav, da se ta dela izpostavi,« je povedala direktorica knjižnice Katra Hribar Frol. Gre za osebno knjižno zbirko Tineta Lenarčiča, ki šteje nekaj več kot 700 del. To so knjige, ki jih je Lenarčič bral, nekatere pa tudi sam napisal.

Večera v spomin Tineta Lenarčiča se bodo udeležili nekateri posamezniki, ki bodo o njegovem življenju in delu tudi spregovorili nekaj besed: trboveljska županja Jasna Gabrič, ki je častna pokroviteljica spominske zbirke, Lenarčičev sin Marko Lenarčič, direktorica knjižnice Katra Hribar Frol, Marija Juraja iz Turističnega društva Trbovlje in Jože Bernot, član skupine Literarni prijatelji pri Društvu upokojencev Trbovlje. Za glasbeno popestritev dogodka bo poskrbel harmonikar Jure Tori.

Spominska zbirka bo tudi po sredinem večeru na ogled v prostorih knjižnice, ne bo pa, kot je povedala Hribar Frolova, na voljo za izposojo.

MD