Slovenski podjetniški sklad je skupaj z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo objavil razpis za spodbude za digitalno transformacijo mikro, malih in srednje velikih podjetij (MSP). Prijave sprejemajo do 1. septembra 2021 do 14. ure.

Z javnim razpisom bodo sofinancirali stroške v višini do 60 odstotkov, za zagotovitev tehnične opremljenosti in digitalne transformacije ključnih proizvodnih in poslovnih procesov. Spodbuditi želijo rast in razvoj podjetij ter odpraviti posledice pandemije. To bodo storili z vlaganji v uporabo digitalnega poslovanja v svojih dobaviteljskih in/ali prodajnih verigah, dvigom upravljavskih kapacitet, vpeljavo digitalnih poslovnih modelov, izvedbo investicij za namene digitalne preobrazbe v proizvodnjo in poslovanjem.

V okviru razpisa bodo lahko podjetja z najmanj petimi zaposlenimi pridobila nepovratna sredstva v višini od 30.000 do 100.000 evrov. Na voljo je 30 milijonov evrov, razpis pa v celoti financira Evropski sklad za regionalni razvoj in viri ReactEU (Sveženj pomoči pri okrevanju za kohezijo in območja Evrope).

Prijavijo se lahko podjetja iz celotne Slovenije, ki niso v težavah, ne prejemajo državne pomoči za reševanje in prestrukturiranje podjetij v težavah in za glavno dejavnost nimajo vpisane dejavnosti, ki spada v izključeni sektor.

Savus

Foto: RRA Zasavje


 

Prejšnji članekKolesarski vzpon na Kal
Naslednji članek30. obletnica samostojne Slovenije v Zagorju