Direktorsko mesto v trboveljskem Spektru je eno najbolj zaželjenih vodilnih delovnih mest v Zasavju. Danes so v firmi pregledali prijave za novega direktorja podjetja. Dobili so 9 prijav, sedem so jih ocenili kot popolne, dve so dali na stran. Odločitev o novem direktorju naj bi padla do praznikov. Torej bo Božiček prinesel direktorski stolček novi prvi violini na Spektru. Če ne bo kakšnih ovir, bi lahko novi direktor prevzel violinski lok oz. dirigentsko palico že 1. januarja 2016.
In zakaj je Spekter tako zanimiv za različne kandidate?

Danes je Spekter ena od zadnjih večjih zasavskih večjih firm, ki obračajo nekaj več denarja. Spekter d.o.o. je upravnik več kot 3000 stanovanj v skoraj 300 stanovanjskih objektih samo na področju občine Trbovlje in več kot 3500 stanovanj v 80 stanovanjskih objektih na področju Hrastnika in Laškega. Stanovanja je treba vzdrževati, popravljati, za dobavitelje in izvajalce storitev, večinoma še vedno iz Zasavja, je vzdrževanje »Spektrovih« stanovanj izjemno pomemben posel.

Spekter je lastnik stanovanj na področju občin Trbovlje, Hrastnik, Laško, Rimske Toplice, Litija in Zagorje ob Savi. Vsa stanovanja v lasti Spektra d.o.o. se oddajajo v najem. Tudi tu ima podjetje močno pozicijo.

Spekter letno obrne skoraj 5 milijonov evrov. Za zasavske razmere to ni majhen denar. Je podjetje, kjer pozitivno poslovanje ne more biti ogroženo, razen, če bi bilo vodstvo podjetja totalno nesposobno. In, kar seveda v Zasavju nikakor ni zanemarljivo. Spekter je sponzor 13 v glavnem športnim društvom in donira še več kot 40 drugih društev in klubov. Velika večina jih je iz Zasavja. Spekter je eno izmed tistih redkih podjetij v Zasavju, ki stalno podpirajo različne društvene dejavnosti v regiji.

Imena? Lahko natolcujemo in ugibamo. Med kandidati menda ni nobenega še zaposlenega na RTH, ki je lastnica Spektra. Torej podjetje ne bo koristilo prezaposlitvenega državnega denarja.

Marko Planinc

Prejšnji članekMoška copata
Naslednji članek“ZAZNANI” Marko Planinc