Od 14. do 16. septembra bo tudi letos, devetič zapovrstjo, v Trbovljah potekal Speculum Artium, mednarodni festival novomedijske kulture. Domači in tuji avtorji, znanstveniki in novomedijski umetniki bodo tokrat poskušali javnosti vsak s svojimi tehnikami predstaviti problem potrošniške družbe in zaslepljenosti uporabnika, ki se vse bolj odmika od pravega, normalnega vedenja in zavedanja. Letošnji festival tako poteka na temo umetnost in znanost za opolnomočenje. Odmeven dogodek bo popestril mednarodni festival video umetnosti DigitalBigScreen. Na njem se poleg izbranih na mednarodnem razpisu letos predstavljajo tudi pionirji video umetnosti, umetniki gibanja Fluxus.
Prireditelji festivala, Delavski dom Trbovlje, pričakujejo tudi letos veliko zanimanja domačega in mednarodnega občinstva, zato vabijo k sodelovanju tudi prostovoljce. Ti bodo pomagali informirati in usmerjati goste ter obiskovalcem razložiti posamezne projekte. Ker je udeležba mednarodna, je zaželeno, da so prostovoljci vešči v angleščini.

Vse podrobnosti o sodelovanju lahko kandidati poiščejo na spletni strani Delavskega doma Trbovlje, rok za prijavo pa je 20. avgust.

ZT

Prejšnji članekDve prometni nesreči
Naslednji članekOsvežilna fotografija, posneta na pohodu