Foto: Arhiv RK Zagorje
Foto: Arhiv RK Zagorje

Dvorana Anhalt Arena, gledalcev 950, sodnika: Hajek in Macho (oba Češka)

Zagorje: Kranjc, Stanko 5, Irman 2, Panger 1, Rebolj 4, Voglar 1, Ugrin, Perić, Prašnikar, Vrbnjak, Ljepoja, Ljubas 4.

Leipzig: Mazzucco 5, Mietzner 1, Peter, Hertlein, Kramarczyk, Schulze 3, Kudlacz-Gloc 2, Kurzke, Hubinger 3, Lang 9, Diehl 1, Reimer, Roth, Minevskaja, Reissberg, Urbicht 2.

Sedemmetrovke: Zagorje 3 (2); Leipzig 2 (2).

Izključitve: Zagorje 6 minut; Leipzig 4 minute.

Zagorske rokometašice so v tekmi 3. kola pokala EHF v Leipzigu v Nemčiji pokazale odlično igro, vendar to ni bilo dovolj za zmago nad odličnimi domačinkami. Kot poročajo na spletni strani kluba, so Zagorjanke v tekmo stopile s preveč spoštovanja. Nemke so že v 9. minuti povedle s 6 : 1. Potem pa so Zagorjanke zaigrale bolj odločno v napadu in borbeno v obrambi. Obramba 5:1 je povsem zaustavila nalete Leipziga in Zagorjanke so tudi z nekaj odličnimi obrambami Andree Perić (skupaj 9 obramb) ob polčasu zaostajale le 9:10.

V drugem delu so Slovenke še naprej igrale odlično, držale neodločen izid do 49. minute. Takrat sta pri rezultatu 16:17 na sceno stopila sodnika, ki nista piskala očitni kot za Slovenke in še v isti minuti neupravičeno izključila Neli Irman. Nemke so povedle 16:21 in tekma je bila odločena.

Trener Zagorjank Bojan Voglar je za spletno stran RK Zagorje dejal: »Čestitam dekletom za odlično predstavo na celotni tekmi. Od   49. minute, ko sta sodnika naredila nekaj napak v našo škodo, so Nemke na krilih navijačev le prišle do visoke zmage.«

Povratno tekmo bodo rokometašice RK Zagorja z Leipzigom odigrale v soboto.

MP

Prejšnji članekPikadisti peti
Naslednji članekDomač zajtrk – mmmmmmmm