V torek, 30. marca, so na VIP dvorišču zasavskega VDC uradno povezali zasavski VDC z aktualnima projektoma VIP Zasavje in S teboj lahko s start up-om More than beauty, ki ima sedež v Katapultu v Trbovljah, in Miss Slovenije.

VDC-jevce sta obiskali aktualna miss Slovenije Špela Alič in lastnica licence miss ter inovativnega, družbeno odgovornega podjetja More than beauty Jelka Verk. S skupnimi fotografijami so obeležili začetek dolgoročnejšega sodelovanja. »Za sodelovanje smo se odločili zaradi tega, da čim bolj razširimo zavedanje, da prav vsak izmed nas lahko postane VIP JAZ (Vključujoč In Povezan, pa še vedno “Inovativen, originalen” JAZ), ker le tako lahko gradimo boljše Zasavje, Slovenijo, svet,« pravi direktorica VDC Zagorje dr. Špela Režun.

Aktualne kandidatke za miss Slovenije bodo sodelovale na zaključni prireditvi projekta Gradimo VIP Zasavje – VIP JAZ skupaj z zasavskimi uporabniki, članicami skupine za samopomoč onkoloških bolnic in ostalimi akterji projekta – posamezniki in organizacijami VIP Zasavja pod vodstvom Nastje Mulej. Prireditev bodo pripravili 25. maja. Za simbolično harmonijo v Zasavju bodo poskrbele učenke zasavskih glasbenih šol, ki bodo posamično in povezano zaigrale in zaplesale na prireditvi.

Kandidatke za miss Slovenije bodo pomagale pri gradnji bolj vklučujoče slovenske družbe na področju odraslih oseb s posebnimi potrebami in  pomagale osveščati o pomenu zdravega načina življenja, rednega pregledovanja dojk za preprečevanje in zgodnje odkrivanje raka. VDC Zasavje pa bo pomagal pri šivanju inovativnega koncepta More Than beauty in se s svojimi izdelki Prešito, ki nastajajo iz recikliranega jeansa, povezal z blagovno znamko More than beauty pri razvoju in trženju. Kandidatke za miss Slovenije bodo pomagale pri zbiranju odpadnega jeansa po celi Sloveniji, aktualna miss Slovenije pa bo ambasadorka širjenja projekta S teboj … lahko v Zasavju vse do marca 2022.

Savus

Foto: arhiv Savus