četrtek, 18 julija, 2024

Iz te kategorije

Sneg povzroča nevšečnosti

Močno jutranje sneženje tudi v Zasavju povzroča nekaj nevšečnosti. Zaradi izjemno težkega snega se lomi drevje, težave imajo ponekod tudi s preskrbo z električno energijo. Na številnih cestnih odsekih na glavnih in lokalnih cestah je zaradi drevja na cesti promet moten. Ponekod se delajo kolone. Velja torej priporočilo: »Previdno na poti!«

Drevje na cestah

Proti jutri je sneženje tudi v Zasavju povzročalo težave. Številni cestni odseki so bili zaradi drevja na cesti začasno zaprti ali pa je bil promet otežkočen. Drevo in vejevje so s cest odstranjevali gasilci in cestni delavci. Težave so imeli na cestah v vseh treh zasavskih občinah.

Zdrs avtobusa

Na cesti Zagorje – Trbovlje je v Bevškem zjutraj s cestišča zdrsnil avtobus. Zaradi prometne nesreče in polomljenega vejevja na cesti je bila cesta popolnoma zaprta.

Motnje pri oskrbi z elektriko

Zjutraj ob 4.25 so zaradi okvare na transformatorskih postajah ostali brez električne energije odjemalci na območju Jesenovega, Čemšenika, Prvin, Zaplanine, Ržiš, Znojil, Kotredeža in Vrhe v občini Zagorje ob Savi. Napako so odpravili dežurni Elektro Ljubljana.

Ujet v dvigalu

Ob 7.01 so na Cesti zmage v Zagorju ob Savi gasilci PGD Zagorje iz okvarjenega dvigala večstanovanjskega objekta s tehničnim posegom rešili ujeto osebo.

Savus

Foto: Savus

Isti avtor