V soboto, 8. februarja, (ravno na kulturni praznik) so se ponovno zbrali slovenski častniki in podčastniki, pripadniki SV in veterani vojne za Slovenijo na državnem prvenstvu v smučanju in streljanju na Golteh. Udeležila se ga je tudi ekipa OZSČ Zagorje ob Savi.

Tekmovanje je bilo že 26. po vrsti, za veterane 17. Tekmovanje je potekalo pod pokroviteljstvom Generalštaba Slovenske vojske. Za organizacijo in izvedbo tekmovanja sta skupaj z RTC Golte poskrbeli območni Združenji slovenskih častnikov Velenje in Veteranov vojne za Slovenijo Velenje. Za varno izvedbo tekmovanja v streljanju so poskrbeli pripadniki 20. pehotnega polka 72. brigade Slovenske vojske iz Celja.

Kljub letošnji skromni snežni odeji na smučiščih je bila proga odlično pripravljena in je zdržala vseh 34 ekip. Tekmovalo je 19 častniških in 13 veteranskih ekip ter dve ženski ekipi.

Ekipi OZSČ Zagorje, ki se že vrsto let udeležuje tega tekmovanja, se letos za razliko od lani ni uspelo prebiti na stopničke, se je pa držala zlate sredine. Tekmovanje se je uspešno zaključilo v športnem in prijateljskem duhu, z geslom “važno je sodelovati”.

IK

Foto: arhiv OZSČ Zagorje