Zasavski policisti so imeli pretekli teden kar nekaj dela. Obravnavali so devet prometnih nesreč, na žalost se je ena končala tragično – s smrtjo. Ukvarjali so se še z dvema kršitvama javnega reda in miru, dvema alkoholiziranima in enim drogiranim voznikom ter enim, ki je vozil brez vozniške. Obravnavali so še spletno goljufijo, nasilje v družini, konopljo, zatajitev, zlorabo podatkov in lastniku vrnili pozabljen denar na bankomatu.


PP Hrastnik

V ponedeljek so policisti obravnavali sum kaznivega dejanja spletne goljufije, neznanec je povzročil za okoli 250 evrov škode.

V torek so obravnavali sum kaznivega dejanja nasilja v družini, kršitelju so izrekli prepoved približevanja.

V sredo so obravnavali voznika, alkotest je pokazal 0.69 mg/l alkohola na liter izdihanega zraka. Čaka ga postopek o prekršku.

V četrtek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom. Med vozili je prišlo do oplaženja z ogledali.

Obravnavali so prometno nesrečo s pobegom na parkirišču.

Obravnavali so kaznivo dejanje tatvine in poškodovanja tuje stvari.

Občanu so zasegli vrečko s posušeno rastlinsko snovjo, za katero sumijo, da je prepovedan droga. Po  analizi bodo opravili ustrezen postopek o prekršku.


PP Trbovlje

V ponedeljek so obravnavali poskus vloma v specializirano trgovino o v Trbovljah.

Pri kontroli prometa so ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja, vozilo so mu zasegli, čaka ga še obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V nočnem času so obravnavali kršitev javnega reda in miru, kršitelja čaka postopek o prekršku.

Ustavili so voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola (0, 45m g/l alkohola na liter izdihanega zraka). Čaka ga postopek o prekršku.

V četrtek so obravnavali tatvino delov iz osebnega vozila.


PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so obravnavali dve prometni nesreči: na parkirišču s pobegom povzročitelja, za katerim še poizvedujejo, in prometno nesrečo z udeležbo divjadi.

V torek so se ukvarjali s kaznivim dejanjem zatajitve. Neznani storilec si je prilastil najdeno tujo premično stvar.

Obravnavali so tudi prometno nesrečo z udeležbo divjadi.

V četrtek v  dopoldanskem času so policiste obvestili o najdbi gotovine na bankomatu, ki so jo vrnili lastniku.


PP Litija

V ponedeljek dopoldan so  v naselju Mala Štanga obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, policisti so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.

Obravnavali so sum kaznivega dejanja zlorabe osebnih podatkov.

Obravnavali so kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru, kršitelja čaka postopek o prekršku.

V torek nekaj po 12. uri se je na glavni cesti med Litijo in Zagorjem v bližini naselja Renke zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl voznik osebnega vozila. 23-letni državljan Poljske je vozil tovorni avtomobil znamke Peugeot boxer poljskih registrskih oznak po lokalni cesti iz smeri Konjščice proti glavni cesti. Ko je pripeljal do križišča z glavno cesto, je zavil levo na prednostno cesto, pri tem pa odvzel prednost 85-letnemu vozniku osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Litije proti Hrastniku. Med vozili je prišlo do trčenja. V prometni nesreči se je voznik osebnega avtomobila hudo telesno poškodoval, z reševalnim vozilom so ga odpeljali v UKC Ljubljana, kjer je kasneje umrl. Policisti preiskujejo nesrečo zaradi suma kaznivega dejanja.

Popoldan so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo  na relaciji od naselja Kandrše proti naselju Slivna.

V sredo zvečer so pri  kontroli prometa v Šmartnem pri Litiji ustavili voznika osebnega vozila, ki  je kazal očitne znake, da vozi pod vplivom prepovedanih drog in je odklonil strokovni pregled. Zasegli so mu tudi manjšo količino snovi, za katero sumijo, da je prepovedana droga. Čaka ga postopek o prekršku.

V četrtek dopoldan so v naselju Klanec pri Gabrovki obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Povzročiteljico čaka postopek o prekršku.


Savus

Foto: arhiv Savus