KK Hrastnik – KK Slovan 56 : 83 (11 : 16, 21 : 19, 8 : 22, 16 : 26)
KK Hrastnik: David Virant, Boris Kovačič, Urh Durnik, Žiga Zagorc, Anže Maček 18, Gašper Ovnik      19, Anej Nučič 5, Tadej Tušek 14, Alen Hasanović 2, Dejan Godicelj, Jure Guna, Lovro Kmet; trener Gašper Ovnik.

KK Slovan: Žiga Končarevič 8, Klemen Panič, Elvis Kerič, Tim Osolnik 10, Jure Brodnik 25, Milan Kovačević, Aldin Muharemovič 8, Žiga Fifolt 25, Gašper Širovnik 7, Adis Kapič, trener Gregor Hafnar

Članska ekipa KK Hrastnik je v 5. krogu 2. SKL gostila zadnjeuvrščeno ekipo na lestvici, ekipo Slovana iz Ljubljane. Gostje bodo zagotovo kmalu, v kolikor bodo nadaljevali z igro, ki so jo prikazali v Hrastniku, prepustili zadnje mesto na lestvici kakšni drugi ekipi. Slovan je prišel v Hrastnik le z devetimi igralci, ki pa so domačinom pokazali kakšen je pravilen pristop k igri. Tisti, ki so si ogledali tekmo, po njej ravno zaradi pristopa obeh ekip niso bili presenečeni zaradi visokega poraza domače ekipe, ki je morala domači parket zapustiti sklonjenih glav in z visoko razliko 27 točk v korist Slovana.

»Domači košarkarji so izgubili preveč žog in zgrešili kar je težko zgrešiti, da bi lahko pričakovali ugodnejši rezultat. Težko je pokazati krivca za tako visok poraz, lahko napišem le to,da niso bili 100% pri stvari. Upamo lahko, da bodo iz te današnje svoje igre odnesli nekaj pozitivnega za naslednje tekme. Res je, da je prvenstvo šele v začetni fazi in da je še veliko tekem, vendar je vedno bolje pravočasno udariti ob zvon, kot pa zvoniti po toči, ko je že prepozno,« je zapisal na klubski spletni strani Srečko Klenovšek.

MP