sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Slavje Zagorjank

Kriki navdušenja, objemi, tudi kakšna solzica sreče, več kot 200 zagorskih navijačev z županom Matjažem Švaganom na čelu pa je ob koncu tekme navdušeno pozdravljalo zagorske junakinje. Dobile so namreč tekmo z domačinkami s 26 : 22 in preskočile še eno, vendar izjemno visoko, oviro na poti do slovenskih prvakinj.
»Vse za eno, ena za vse,« so si dejale punce pred tekmo, ki so jo odigrale s pametjo in srcem. Po polčasu so še zaostajale z 12 : 14, v drugem delu tekme pa so zagorska dekleta pritisnila na plin in tekmo zaključile na najboljši možen način. Zmaga pomeni, da so le še korak oddaljene od naslova državnih prvakinj. Ajdovke so bile pravzaprav še edine, ki bi Zasavkam lahko odščipnile kakšno točko. Do konca je razpored Zagorjankam naklonjen.

Spomin uhaja na pretekle tedne, ki so bili polni živčne vojne, ki se je zaključila danes na najboljši možni način za Zasavke. Krim Mercator je na vse načine skušal preprečiti, da bi se v Zagorju prvič veselili naslova državnih prvakinj.

Spomnimo: Zagorje letos še ni izgubilo srečanja v ligi. Z evropskim Krimom Mercatorjem je bil rezultat dvakrat neodločen, ekipi si delita prvo mesto na lestvici z enakim številom točk. Zagorjanke so v prednosti, ker so na medsebojni tekmi v Ljubljani dosegle gol več kot Ljubljančanke v Zagorju. Če bodo imele na koncu sezone obe ekipi enako število točk, bo Zagorje državni prvak.

Nocoj je čas za slavje, vendar bodo Zagorjanke prav gotovo zbrano pričakale še zadnje tekme v sezoni in naredile vse, da bodo osvojile naslov. Nocoj so dovoljene sanje. In nocoj je dovoljeno slavje.

Na tekmi je bilo skoraj pol dvorane zagorske. Navijači so izgubili glasove zaradi glasnega navijanja za svoje punce. Proti Zagorju so seveda navijali domači, ki so podpirali svojo ekipo, pomagat jim je prišel tudi cel avtobus Krimovih navijačev. Vendar so se na koncu veselili Zagorjani. Več kot 200 jih je prišlo bodrit svoje punce, poleg tega so imele še glasno podporo Crazy Boysev.

Zagorjanke so nocoj spisale zgodovinsko zmago. Vse kaže, da se bo moralo Zagorje pripraviti na tekme lige prvakinj. Kapo dol pred dekleti, strokovnim štabom in vodstvom kluba, ki so kljub skromnemu proračunu dosegli izjemen uspeh.

MP

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor