ponedeljek, 27 maja, 2024

Iz te kategorije

Slavje na Dolu

 
V zadnji tekmi letošnje sezone v 1.B rokometni ligi so dolski rokometaši pred nabito polno dvorano Dolanko v derbiju premagali RD Herz Šmartno in tako veličastno proslavili uvrstitev med rokometno elito, ki so jo samozavestno napovedovali že na začetku sezone. Sobotna tekma je bila zgolj prestižnega pomena, saj so si Dolani naslov prvakov in uvrstitev v 1.NLB Leasing ligo zagotovili že v prejšnjem krogu. Razen izenačenih uvodnih minut je bilo nadaljevanje v znaku domačih. Zanesljivo so dobili prvi del, v drugem pa le še ohranjali rezultatsko ravnotežje in se na koncu Šmarčanom zanesljivo oddolžili za lanski poraz.

RK Dol TKI Hrastnik – RD Herz Šmartno 33:26 (17:8)

Dvorana Dolanka. Gledalcev 600, sodnika David Leskovec in Aleš Vidic

Dol TKI Hrastnik: Seme, Žekar, Sikošek; Brilej 13(3), Klepej 6, Ajdari 2, Zore 1, Bauerheim 2, Guček, Lisec 1, Hribšek, Ramić, Ribič 2, Jakopič 3, Simončič 3, Robnik. Trener Primož Cenkar

Šmartno: Kukovica, Muratović; Strmljan 5(1), Ribarič 2(2), Pregelj 1, Poglajen U. 1, Bahovec 2, Žižek, Poglajen L. 1, Cirar 1, Bučar 1, Avsec 9, Berglez 1, Močnik, Lachaal, Žurga 2. Trener Filip Gradišek

7m: 4(3); 5(3)

Izključitve: 8 minut (Ajdari 3×2); 10 minut

 

Navijači so vso tekmo uživali v navijanju in pravzaprav nestrpno pričakovali konec tekme, saj se je proslavljanje s svojimi ljubljenci lahko začelo. Odmore na tekmi so popestrile z odličnimi plesnimi nastopi plesalke ŠKD Feniks iz skupine Zverinice.

Na slavnosti prireditvi po končani tekmi je polna dvorana z navdušenjem pozdravila tudi športne goste: nove državne prvakinje, rokometašice Zagorja in nove člane 1.B SRL, rokometaše trboveljskega Rudarja. Predstavili so se tudi člani ekipe mlajših dečkov domačega kluba, ki so v državnem prvenstvu osvojili odlično peto mesto.

Zaključno prireditev je vodil športni novinar Jože Premec. Uvodna beseda je pripadla predsedniku kluba Roku Petriču, ki se je zahvalil vsem, ki so pripomogli, da je dolski rokomet postal to, kar so prejšnje generacije rokometašev lahko le sanjale. Medalje so prvakom podeljevali generalni sekretar RZS Gregor Cvijić , predsednik združenja klubov 1.B SRL in član predsedstva RZS Marko Planinc in komisar združenja 1.B SRL Aleš Jug. Prejeli so jih: Žiga Seme, Daš Žekar, Klemen Sikošek, Klemen Brilej, Gregor Klepej, Amal Ajdari, Aljaž Zore, Kristjan Bauerheim, Janez Guček, Gregor Lisec, Domen Hribšek, Jasmin Ramić, Tomaž Ribič, David Jakopič, Kristjan Simončič, Denis Robnik, Jernej Moljk, Jan Hribernik, Oskar Žveglič, Rok Pintar, Domen Lamovšek, trener Primož Cenkar, pomočnik trenerja Borut Špacapan in vodja moštva Marko Premec.

Pred najbolj svečanim trenutkom večera so za nekaj čustev poskrbeli najprej igralci. Kapetan Gregor Klepej se je zahvalil vsem za podporo v prvenstvu. Potem pa so se igralci s podpisanim dresom zahvalili najbolj srčnemu in vestnemu navijaču ekipe Borisu Deželaku ter deklici za vse v klubu Fanči Perko. Rok Petrič pa je predal posebno darilo športnemu novinarju Jožetu Premcu, ki je napovedal slovo od poročevalskega dela.

Rudarska godba na pihala iz Hrastnika je s slovensko himno pričarala posebno vzdušje v dvorani. Predsednik združenja 1. B SRL Marko Planinc je v imenu predsedstva RZS in združenja čestital vsem trem ekipam, še posebej pa domači ekipi za izpolnjene sanje mnogih generacij dolskih rokometašev. Potem pa je predal pokal za prvake kapetanu Gregorju Klepeju in slavje se je lahko začelo. Zlati konfeti, iz zvočnikov pa skladba We are the champions. Veselje, zasluženi aplavzi, igralci so med gledalce zmetali posebne majice ob proglasitvi prvakov. Fotografiranje za anale domačega kluba.

Slavje se je navkljub slabemu vremenu preselilo pred dvorano Dolanko, kjer sta razgrete navijače do jutranjih ur zabavala DJ Zupi in Miran Rudan.

Zoran Zore

Previous article
Next article

Isti avtor