ponedeljek, 24 junija, 2024

Iz te kategorije

Sladka zmaga, vroča kri

RK Zagorje : ŽRK Z dežele27:17 (15:11)

Sodnika: Miran Teršek, Aljoša Žibret 

Zagorje: Zubak, Privšek 3, Baruca 3, Rebolj 6, Borišek, Skrinjar 1, Perič A. (14 obramb), Hren 8, Vrbnjak 1, Ljepoja 5, Cilenšek, Prašnikar, Perič I.. Trener: Bojan Voglar 

Z dežele: Šauperl-Ilič, Ivanovič, Hrnčič 7, Trobas, Vrček 2, Regner 3, Oblak, Pišek, Ramšak, Robič, Cvetko 1, Čerenjak 3, Fideršek, Kodele, Florjančič, Hrovatič(4 obrambe). Trener: Sebastjan Oblak 

Sedemmetrovke: Zagorje (4/5), Z dežele (3/4)

Izključitve: Zagorje (8 minut), Z dežele (2 minuti)

Diskvalifikacija: Sebastjan Oblak-trener

Tokrat začenjamo ob koncu tekme. Ko je trener domače ekipe Bojan Voglar pol minute pred koncem tekme vzel še drugi premor za svojo ekipo, ga je trener gostujoče Sebastjan Oblak fizično napadel in mu grozil. Sodnika sta Oblaku takoj pokazala modri karton, kar pomeni diskvalifikacijo. Moral je zapustiti igrišče.

Vendar to še ni bilo dovolj. Ko je sirena označila konec tekme, je trener Oblak še enkrat prišel na igrišče ter verbalno in fizično napadel trenerja domače ekipe. Nato so ga varnostniki s precej napora odstranili iz dvorane.

Sicer pa se je že pred tekmo v Zagorju obetala prava rokometna poslastica. Začela se je liga za prvaka štirih najboljših ekip iz rednega dela prvenstva. Zagorjanke so gostile tretjeuvrščeno ekipo iz Celja. Tekmo so začele odločene, da dve točki ostaneta doma. Vodile so od prve minute naprej. Celjanke so nekako držale priključek do 11. minute z rezultatom 4:3, a že v 15. minuti so Zagorjanke z golom Nataše Ljepoje povedle z 9:5 in to razliko brez težav obdržale do konca prvega polčasa.

V drugem polčasu je bila na igrišču praktično samo ena ekipa. Zagorjanke so bile v obrambi izvrstne. Svoje je dodala tudi vratarka Andrea Perič, ki je do konca tekme zabeležila 14 obramb, domačinke pa so s protinapadi polnile gol Celjank. V 40. minuti so domače z golom Anamarije Baruce vodile 21:12, šest minut kasneje je najboljša strelka domače ekipe in tudi tekme Pia Hren prvič povedla Zagorjanke na 10 zadetkov prednosti (24:14). Ko je še kapetanka Zasavk Janja Rebolj v 51. minuti povečala prednost na nedosegljivih 12 zadetkov prednosti 26:14, je bila tekma dokončno odločena.

Takrat je trener domače ekipe Voglar dal prednost mlajšim igralkam. To pa so izkoristile Celjanke in do konca tekme prednost zmanjšale na končnih 27:17.

Veselje domače ekipe po zasluženi in visoki zmagi, je zagrenil incident z diskvalifikacijo gostujočega trenerja. Zagorjanke bodo naslednjo tekmo v ligi za prvaka igrale v Ljubljani pri Krim Mercatorju.

ZT

Isti avtor