Županja Jasna Gabrič je zjutraj za en dan predala svoje posle mladi »naslednici«. Ajdo Nino Škvarč so njeni vrstniki izbrali na srečanju 16. novembra.
Tudi tokrat je beseda tekla o spremembah, za katere bi otroci želeli, da se zgodijo v njihovi občini. Tako so predstavniki trboveljskih otrok omenjali, da bi bilo potrebno v Trbovljah urediti kolesarsko stezo ter organizirati več kulturnih in športnih prireditev. Izpostavili so, da so nekateri otroci med potjo v šolo zaradi slabe prometne ureditve mnogokrat v nevarnosti. Ponekod namreč ni prehodov za pešce, problematična pa je tudi avtobusna postaja v Bevškem, ki ni označena – avtobus potnike pobira kar ob cesti.

Nova Junior ambasadorka Ajda Nina Škvarč. Foto: Martina Drobne
Ajda Nina Škvarč. Foto: Martina Drobne

Otroci si želijo v svoji občini kakovostno preživljati prosti čas. Poleg različnih prireditev so izrazili tudi željo po zabavah, organiziranih prav zanje, saj se “običajnih” zabav zaradi svoje starosti še ne morejo udeleževati. Povedali so, da si želijo preko izmenjav pobliže spoznati svet.

Srečanje je vodila Lavra Izgoršek z Društva prijateljev mladine Trbovlje. Predloge mlade županje in njenih vrstnikov so zabeležili in jih bo enodnevna županja Ajda Nina Škvarč ob koncu enodnevnega mandata predala trboveljski županji Jasni Gabrič.

Martina Drobne

Prejšnji članekLeskovarjeva priplesala tretje mesto
Naslednji članekMaistrov večer v Knjižnici Antona Sovreta