Zasavska ljudska univerza je v oktobru začela z izvajanjem brezplačnih osnovnih in naprednih programov za odrasle nad 30 let v okviru projekta Skupaj v digitalni svet.

Digitalna pismenost je ključna veščina v današnjem sodobnem svetu, saj omogoča učinkovito uporabo računalnikov, tablic, pametnih telefonov, interneta in drugih digitalnih tehnologij.

Osnovnega digitalnega usposabljanja se je v sedmih skupinah udeležilo več kot 70 Zasavčank in Zasavčanov. Ta program je odličen način, da starejši izboljšajo svoje digitalne veščine in postanejo bolj samozavestni pri uporabi sodobnih tehnoloških orodij.

Odrasli so se učili, kako iskati in kritično preveriti informacije, uporabljati različne brskalnike, kot sta Google Chrome in Edge tudi z naprednimi metodami.

Organizacija in shranjevanje podatkov je ključna veščina, zato so osvežili uporabo orodij kot so Google Drive in Raziskovalec za učinkovito upravljanje svojih digitalnih virov. Spoznali so orodja za digitalno komunikacijo (npr. Zoom, Teamsi).

Največ potreb in zanimanja je bilo za znanje, kako se vključiti in uporabljati orodja zVem, eDavki in doZdravnika. Vemo, da je varnost pri vsem, kar delamo, na prvem mestu, zato je bila posebna pozornost namenjena zaščiti zasebnosti in varnosti na internetu: razumevanju uporabe antivirusnih programov, požarnih zidov, prepoznavanju tveganj ter na postopkih za prijavo kršitev. Dotaknili so se tudi pomena spoštovanja avtorske pravic.

Tečaji potekajo do konca decembra na štirih lokacijah v Zagorju ob Savi, Trbovljah, Hrastniku in na Dolu pri Hrastniku. Udeleženci imajo na voljo podporo in pomoč na kontaktnih točkah osebno, po telefonu: 030 366 779 (Saya),  030 366 777 (Valentina) ali 031 617 335 (Nika) ali preko e-pošte: info@zlu.si.

Osebno nas lahko obiščete v prostorih ZLU v Zagorju in Trbovljah. Več na www.zlu.si.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada v okviru odziva Unije na pandemijo COVID-19.

PR objava


 

Prejšnji članekPreplastitev ceste na Vidrgo
Naslednji članekOsteoporoza