Rotary klub Zagorje Kum je letos že šestič zapored v Taboru Mojca Dolenjske toplice združil učence različnih osnovnih šol – tako domačih kot tujih. Letos se je tabora udeležilo 17 učencev iz Osnovnih šol od Litije do Radeč, bosenskega Brčkega in srbskega Zrenjanina.
Aktivnosti so se pričele v petek, 7. julija, z obiskom Steklarne Hrastnik in Skakalnega centra Kisovec, nadaljevale pa v soboto z obiskom Bleda in Ljubljane. Slednjega so letos popestrili z vožnjo po Ljubljanici in zaključili Pr Čop v Podkumu. V nedeljo zjutraj so udeleženci iz tujine obiskali Kum, kasneje pa je avtobus vse udeležence Tabora Mojca odpeljal v Dolenjske Toplice.

Od nedelje do sobote je bilo v Taboru Mojca skupaj 188 otrok starosti od 6 do 15 let. Geslo letošnjih angleških počitnic je bilo »Modri planet – moj dom«. Urnik je bil pester, udeleženci tabora so med drugim streljali z lokom, jahali konje, se vozili s kanuji in buggyji, igrali košarko, plesali v disku, tekmovali v teku v vrečah, pisali, risali, plavali na bazenu in se učili reševanja z defibrilatorjem ter ostale prve pomoči. Obiskal jih je tudi motorist Mitja Lesjak. Po zaključnem nastopu so 15. julija udeležence tabora prevzeli starši. Slovo so pospremili objemi, solze in obljube, da bodo ostali v stiku.

ZT

Prejšnji članekVeč porok kot ločitev
Naslednji članekPrimož Roglič četrti v 15. etapi Dirke po Franciji