Pričetek septembra prinaša nov razvojni veter v zagorsko dolino. Podjetje GEN-I se zaveda pomembnosti prehoda na zeleno energijo, zato svojim poslovnim partnerjem to tudi omogoča. V podjetju Skitti so se odločili za takšno sodelovanje, prav tako je svoj korak storila občina Zagorje.

V poslovno proizvodni zgradbi podjetja Skitti v Kisovcu sta pismo o nameri sodelovanja med GEN-I in Občino Zagorje ob Savi podpisala župan občine Zagorje Matjaž Švagan in predsednik uprave GEN-I dr. Robert Golob. Direktor podjetja Skitti Sergej Smrkolj pa je ob otvoritvi sončne elektrarne na proizvodnem objektu, sofinancirane iz Kohezijskih skladov, dejal, da se že od pričetkov delovanja podjetja trudijo biti energijsko učinkoviti, sedaj pa bo to še lažje, saj je samooskrba s soncem povsem realna in ekonomsko upravičena naložba. Dr. Robert Golob pa je povedal, da v GEN-I želijo približati sončne elektrarne tako gospodarstvu kot tudi posameznikom, kar bo v prihodnosti zagotovo zaživelo, ponovil pa je Švaganove besede, da sončna elektrarna sodi na vsako streho.

»V skupini GEN-I želimo svojim poslovnim partnerjem omogočiti učinkovito izvedbo zelene preobrazbe in znižanje ogljičnega odtisa, zato smo razvili številne energetske storitve upravljanja z energijo. Danes je za poslovne odjemalce samooskrba s soncem realna in ekonomsko upravičena izbira. V občini Zagorje ob Savi se zavedajo pomembnosti povečanja odstotka pridobivanja električne energije iz obnovljivih virov, zato so se odločili za vzpostavitev lokalnih samooskrbnih skupnosti. S postavitvijo sončne elektrarne na proizvodnem objektu podjetja Skitti d.o.o. pa je bil storjen prvi korak v tej smeri,« so zapisali v podjetju GEN-I ob slavnostnem dogodku.

Ob zaključku prireditve so vsi trije pritisnili na gumb in tako simbolično prižgali elektrarno. Prireditev so s kratkim kulturnim programom pospremile učenke glasbene šole Zagorje.

AAV

Foto: AAV