Na prvi tekmi 10. aprila v Galvestonu v državi Texas so na tekmovanju Ironman 70.3 tekmovalci morali preplavati 1,9 km, prekolesariti 90 km in preteči 21 km. Denis Šketako, ki se je odpravil v ZDA skupaj s kolegom in prijateljem Jaroslavom Kovačičem (oba sta že sodelovala na našem Jamatlonu), se je uvrstil na odlično 30. mesto, sodelovalo pa je kar 3000 tekmovalcev.
sketako2Druga tekma je bila v nedeljo, 17. aprila, na progi istih dolžin v New Orleansu. Šketako je na njej med 1700 tekmovalci osvojil osmo mesto, tik za svojim prijateljem Kovačičem. Po tekmi je dejal: »Kljub vsem dogodivščinam v vodi in na kolesu sem si priboril 8. mesto. Zadovoljen sem z rezultatom in že zrem v prihajajočo tekmo.«

Ponoči sta se z avtom prebila iz New Orleansa preko Hustona (zaradi nalivov je bilo mesto praktično pod vodo) do Austina. Sledi počitek, potem pa še nekaj treningov, 14. maja pa ima še najtežjo tekmo v Woodlandsu v Texasu. Takrat Šketaka in Kovačiča čaka 3,8 km plavanja, 180 km kolesarjenja in 42 km teka. Tam se jima bo pridružilo še nekaj Slovencev.

Šketako je iz ZDA sporočil, da je v Ameriki spoznal čudovite ljudi, pri katerih je bival. Ob svoji prvi poti čez lužo je bil več kot zadovoljen s sprejemom, treningi in tekmami.

MP

Prejšnji članekObrezano drevje zgrozilo oblast
Naslednji članekPatricija Sevšek in Asim Merdanović. Odlično!