Hrastničan Denis Šketako je na Ironmanu v švedskem Kalmarju v močni konkurenci osvojil enajsto mesto.

»Ironman Kalmar (3,8 km plavanja, 180 km kolesarjenja in 42 km teka, op. a.) mi bo zagotovo ostal v spominu zaradi mojega najboljšega plavanja (49:23) in mojega skupnega najboljšega tempa Ironmana (8h 11min). Kot vedno sem tudi tokrat sam trpel na kolesu (180 km – povprečno 41km/h) in poskušal dati vse od sebe na tekaškem delu (42 km – 2 uri 54 min). Med celotno dirko smo se borili z vetrom, malo z dežjem, a brez vročine,« je na Instagramu zapisal Šketako.

»Z rezultatom in najboljšim osebnim časom IM sem zelo zadovoljen,« je še dodal Šketako, »seveda pa sem se še vprašal, kako bi lahko pridobil 1 minuto in ujel 10. mesto. Ampak to je šport.« Na Facebooku pa je po tekmi objavil posnetek sebe, kako nasmejano, a le stežka premaguje stopnice in zraven pripisal: »Dejstvo: če ne moreš po tekmi normalno po stopnicah, veš, da si dal vse od sebe,« zapis pa pospremil še s smeškom.

Deseto mesto mu je z minuto prednosti odnesel Šved Karl-Johan Danielsson. Prvo mesto je osvojil Nemec Boris Stein s skupnim časom 7 ur, 49 minut in 14 sekund.

MD

Foto: arhiv Denisa Šketaka / FB