V tej organizaciji je Denis Šketako sicer že tekmoval, tokrat se je želel preizkusiti na azijskih tleh, čeprav se običajno pojavijo težave zaradi časovne razlike.
Tekmovanje v dolgem triatlonu je potekalo namreč v mestu Taitung v Tajvanu. S tekmovanjem so začeli 29. aprila opolnoči po našem času, na cilj pa je Šketako prišel z vrhunskim rezultatom 8 ur, 31 minut in 22 sekund. Ima tudi najboljši čas v teku.

Dolgo potovanje do lokacije tekme je bilo logistično zapleteno, težava je bila tudi v šesturni časovni razliki, zato se je na samo tekmo bolj malo pripravljal. Pri triatlonu svetovnega merila morajo vsi tekmovalci en dan pred tekmo pripraviti vso opremo. Na dan tekme pridejo na start v kopalni opremi – neoprenu. Triatlon se namreč začne s plavanjem, sledi kolesarjenje, za zaključek je še tek. Med prehodom športnih disciplin pa se morajo tekmovalci kar najhitreje pripraviti za naslednjo, saj se vse šteje v končni rezultat.

Glede na njegove intenzivne vsakdanje treninge se je izkazalo, da je Šketako dobro pripravljen za letošnjo sezono in gre svojim sanjam naproti. Seveda imajo veliko vlogo pri tem njegovi podporniki, kar »naš borc«, kot ga imenujejo prijatelji, omenja ob vsaki priložnosti. V maju ga čakajo že nove tekme.

Fanči Moljk

Foto: Denis Šketako osebni arhiv
Foto: Denis Šketako osebni arhiv
Prejšnji članekPokazali, kaj znajo
Naslednji članekNaslov prvaka osvojili Trboveljčani