Drugi mesec v letu 2016 je najbolj zaznamoval skalni podor pri cementarni, ki je pod tonami skal pokopal avtomobil in v njem dve osebi. Zaradi podora so bile Trbovlje nekaj časa brez neposredne cestne povezave s sosednjim Hrastnikom, del mesta pa celo brez vode in elektrike.
Februar je bil tudi za Zasavce kulturno obarvan. Kulturnikom so v Zagorju, Trbovljah in Hrastniku podelili priznanja za njihovo delo. Svoja likovna dela je prvič po dolgih letih ustvarjanja na ogled postavila Mojca Čuk. V galeriji Delavskega doma Hrastnik je svoja dela razstavila akademska slikarka Severina Trošt Šprogar. Razstavljali so tudi fotografski mojster Branko Klančar in fotografi Foto društva GOGA Zagorje. Glasbena šola Zagorje je tudi v februarju nadaljevala s koncerti ob svoji 70. obletnici delovanja. V hrastniškem Mladinskem centru so uradno odprli mozaik, ki ga je prejšnji mesec ustvarjala likovna skupina s prikladnim imenom – Mozaik.

Zagorjani so se ob obletnici njegove smrti spomnili tudi svojega sokrajana, nekdanjega predsednika Republike Slovenije Janeza Drnovška.

Zagorjane, Izlačane in Kisovčane so razjezile previsoke položnice za komunalne storitve. Nekaterim gospodinjstvom je občina z dobropisom povrnila preplačano. Zagorski župan Matjaž Švagan se je srečal z ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravkom Počivalškom. Pogovarjala sta se o zagorskih gospodarskih načrtih. Ekipa Hillstrike je na Kickstarterju začela z zbiranjem sredstev za svoj »trismučnik«, kot so ga poimenovali. Hillstrike je bil prvi projekt Dewesoftovega Katapulta. Vodenje dveh hčerinskih firm Rudnika Trbovlje – Hrastnik, Spekter in GRO sta za šest mesecev prevzela začasna vršilca dolžnosti – prvo Stanislav Sotlar, drugo pa Franc Cvibovšek.

Uspešni so bili tudi zasavski športniki. Trboveljski karateist Blaž Hribovšek je postal državni prvak, članica kluba Pon Do Kwan Zagorje Tina Baloh pa je na evropskem pokalu v Karlovcu kar trikrat osvojila prvo mesto. Zasavska ETV je desetič podelila naziv Naj športnik ETV s področja Zasavja. Nagrado je prejel Srečko Rozman, trener izlaških kickboksarjev.

MD

Prejšnji članekDruženje na Dolu se nadaljuje
Naslednji članekTrboveljski debaterji uspešni na zagrebškem turnirju